tiistai 9. helmikuuta 2010

Keräilyä ja sairaalaaLaitan kuvan keräämistäni apteekkipulloista, huhmareista ja punnuksista kuin aasinsiltana seuraavaan asiaan.
Tilasin eilenaamulla terveysaseman päivystyksestä itselleni ajan, kun jalat olivat turvonneet kuin elefantilla. Nuori tyttö lääkärinä eikä ymmärrä, mitä pitäisi tehdä. Ja ei kun keskussairaalan päivystykseen. 3 tunnin odottelun jälkeen toinen nuori tyttö lääkärinä, joka ei myöskään ymmärrä mitä tehdä. Soittaa "oikealle" lääkärille sis.päivystykseen, joka käskee toimittaa minut sinne. 3,5 tunnin odottelun jälkeen pääsen oikean näköiselle lääkärille, joka tuntuu tietävän liikaa ja määrää minut sis.osastolle. Tippaan ja muovien päälle nukkumaan. Aamulla kuin ihmeen kaupalla jalat ovat paremmat ja ponnekkaasti kinun kotiinpääsyä. Eivät lupaa vaan määräävät lisää tutkimuksia. Verikokeet ym ovat kuitenkin paremmat kuin ensimmäisinä otetut. Yhtäkkiä osastolle tulee ruuhkaksi asti potilaita ja meitä parempikuntoisia aletaan ajamaan mäkeen huonompien tieltä. Olen onnessani ja lupaan ehdottomasti noudattaa ohjeita, joita minulle annetaan. Ovat vielä laukussa - täytyy ottaa esille huomenna (ehkä). Ja näin puhuu 20v eri sairaaloissa töitä tehnyt hoitaja.Olen keräilijäluonne viimeisen päälle. Melkein kaikki kelpaa keräilykohteeksi. 50-60l värilasit olivat oikein himojuttu yhteen aikaan ja niitä on paljon vitriinissä. Ovat vain niin turkasen kalliita. Nanny Stillin tuotantoa on jonkin verran, ainoastaan turkoosia lasia. Ja tuurilla sain 2 hänen suunnittelemaansa puista hattutelinettä suhteellisen edullisesti. On kerätty mustekynän teriä, uushopeaa, suomalaisia viinisikoja/-possuja, arabian tuhkakuppeja, Raija Uosikkisen Emilia- ym posliinitauluja ym ym...Pitäähän sitä kaikkea mukavaa elämässä olla, niinkuin bloggaaminen ja tavaroiden keräily.

Kiitokset runsaista kommenteista!


Mukavaa tiistaita ja loppuviikkoa!! Halauksia :)

19 kommenttia:

Marge kirjoitti...

Kaunis kokoelma apteekkipulloja ja huhmareita!!
Minä annoin viime keväänä noita apteekkipulloja ystävälleni, kun en itse keksinyt niille paikkaa...;)

Minä tykkään kauniista, vanhoista astioista, kun vain olisi niille enemmän säilytystilaa...;)

Kuule, hoida nyt itsesi kunnolla kuntoon!!!
Kaikkea hyvää sinulle, ystäväni!!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Marge! 2 noista pulloista on todella isoja ja painavia. Meillä ne ovat joutuneet vitriiniin alahyllylle.
Yritän noudattaa saamiani ohjeita - ja pakkohan se on, tai muuten ollaan taas sairaalassa.

Vekarus kirjoitti...

Toivottavasti noudatat ohjeita ja vältät uudelleen sairaalaan joutumisen! Kaikkea hyvää!

Mari kirjoitti...

Kyllä, ehdottomasti keräily on mukavaa :) Hieno kokoelma "apteekkitavaroita" <3 Muistahan hoitaaa itseäsi...

Risusydän kirjoitti...

Onpas hieno apteekkipullokokoelma!
Mukavaa viikkoa ja paranemista sinulle ♥

Ida Maria kirjoitti...

Ihania aarteita.
Muista pitaa huolta itsestasi!!!!

Susanne kirjoitti...

Upean kokoelman olet kerännyt apteekkipulloja ja huhmareita!
Muistathan huolehtia itsestäsi!
Voimahali sinulle

Jaana kirjoitti...

lähipiirissäni on niin lääkäreitä kuin sairaanhoitajia ja aina on sama lopputulos: hyviä hoitamaan kaikkea muuta paitsi itseään, eivät koskaan noudata omaa määräystään... =D Yritähän parannella itsesi.

Ja tuo kokoelma on upea! Erityisesti ensimmäisen kuvan kokoelma on hieno ja jotenkin livahti pikkuinen hihitys, kun luin purkin kyljestä "multitabs". IHANA!

Oikein mukavaa viikonjatkoa sinulle, muista hemmotella itseäsi välillä!

Nina kirjoitti...

Kokoelmasi on todella upea ja erikoinen!
Pidä huoli itsestäsi!
Halauksin Nina

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Vekarus! Parhaani mukaan noudatan ohjeita!
Kiitos Mari ja Risusydän Marja! Mihin sitä joutuisi ilman keräilyn intohimoa?! Apteekkipulloja oli aikoinaan "pakko" kerätä. Tilat vaan tahtovat loppua. Hoidan itseäni.
Kiitos Ida Maria ja Susanne! Luulen, että apteekin huhmareita on harvemmin tarjolla, pulloja on saatavilla paljon. Susanne, voimahali tuli perille!
Kiitos Jaana! Olet oikeassa, hoitohenkilökunta vähän nihkeästi hoitaa itseään. Mikahän siinä on? Olen havainnut aivan saman asian. Kiva, kun pidit kokoelmastani. Niinpä niin, taidankin hemmotella ja pitää huolta itsestäni.

Olette kaikki niin myötäeläviä, että en uskoisi tuollaisia ihmisiä olevan olemassakaan.

Mukavaa viikonjatkoa teille ystävät! :)

Louise kirjoitti...

Kaivaa nyt ohjeet laukusta niin että pysyt kunnossa :O) Voimia sinulle!

Aamunkukka kirjoitti...

Ihan samat sanat täältä, pidähän huolta itsestäsi;-) Laitan sinulle pienen suloisen bambin tulemaan huomenna!

ps. Ihastuttavia sisustuspulloja! Mä olen ihan samanlainen, vanhaa, värillistä lasia haluaisin vaikka miten paljon, vaan tilanpuute tulee vastaan..

LENNU kirjoitti...

Jotenkin tuli mieleeni sananlasku - suutarin lapsella ei ole kenkiä? Tiedätkö miksi? Hih.
Monella naisella taitaa olla keräilyvimma, me ollaan kuin harakoita tai hamstereita - kaikkea pitää haalia, he he. Mutta kun se on niin kivaa, eikö?! Sinun keräilykohteesi ovat upeita! Nuo valkoiset multitabs-purkit ovat ihkuja.

Paranemisia ystäväin!

Olivieno kirjoitti...

Mahtava kokoelma! Olispa tosiaankin enemmän tilaa keräillä kaikkea.

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Louise! On kaivettu laukusta ja melkein luettukin!
Kiitos Aamunkukka! Kyllä on ihmeellistä, että minä voitan jotain. Siis sitä ei ole tapahtunut vuosikymmeniin. Piristää! Vanhaa värillista suomalaista 50-60l design- lasia piti saada yhteen aikaan. Meillä on kahdestaan melkein 130 neliötä, mutta nyt jo on ahdasta, kun ollaan 9 kk asuttu. Kerääjille tulee aina tilanpuute jossain vaiheessa vastaan. Minä pistäisin myyntiin jo joitain sarjoja, mutta Mies ei anna.
Kiitos Lennu! Oikeassa olet, suutarin lapsella ei ole kenkiä!
Minä lukeudun harakoihin ja hamstereihin. Keräilyn kohteet vaan vaihtelevat, eikä entisistä pääse eroon.
Kiitos Olivieno! Se on se iänikuinen tilanpuute. Mutta kun kesä tulee, niin minä käyn viikonloppukirpparilla yhtenä päivänä myymässä ylimääräistä kamaa.

Taina kirjoitti...

MOIKKA Ulla- Kristiina! Olet ahkerasti vieraillut askartelublogissani,KIITOS siitä. Nyt ilmoitankin sinulle aivan ensimmäisenä...olen tänään avannut myös uuden blogin, johon laittelen pikkuhiljaa sisustusjuttuja. Blogiani en ole vielä julkaisuut muille, mutta ehkä huomenissa sitten....Mukavaa loppuviikkoa sinulle ja käy kurkkimassa uutta blogiani nimeltään Tämä hetki.

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Voi miten kivaa, että laitat myös sisustusblogin. Ilmottaudun heti lukijaksi, kun sinne asti pääsen.
Olen kyllä aivan otettu, että ilmoitat minulle ensimmäisenä, sehän on kuin kunnianosoitus. Kiitos!!!

Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!!!

Wanillan Riitta kirjoitti...

Ihana kokoelma apteekin aarteita!
Täälläkin ilmottautuu yksi hamsteri, joka kerää milloin mitäkin:)
Pikaista paranemista sinulle!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Riitta! Kyllä meitä hamspereita taitaa olla aikamoinen liuta. Keräävätköhän miehet samalla tavalla tavaraa kuin naiset? Ei meillä Mies ainakaan kerää mitään, mutta säästää kaiken.
Vointi on jo parempi.

Hyvää ystävänpäivää sinulle!

Kaikkea kaunista

Olen vieraillut aivan ihanilla blogi-sivuilla. Elsass-blogissa vierähti yli tunti ja se sisältää kaikkea mukavaa. Päätin yrittää itsekin ja pienten vaikeuksien kautta olen jotenkin selvinnyt tähän asti. Tosin en kylläkään ilman apuja - täytyy myöntää. Ja uskon, että joudun pyytämään apua vielä useastikin. Ei haittaa, itsetunto kunnossa. Talvi tekee tuloaan ja ihana polttaa kynttilöitä. Olemme muuttaneet keväällä tähän asuntoon, emmekä ole vielä kokeilleet takkaa. Asumme kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja meillä on ihana avotakka. Ja suuri, suuri olohuone. Kuvat, joita laitan blogiini ovat kotoamme. Laitan myöhemmin käsityö-askartelu- ja maalausjuttujani.