tiistai 3. elokuuta 2010

Salaisen Kirppisystävän 5 tuunausosuus

 


Salaisen Kirppisystävä 5-kierroksen pakettini on mennyt perille. En kuitenkaan paljasta kenelle, koska hän ei ole vielä tehnyt postausta.
Päätin, että ompelen jotain.

Mitä enemmän aikaa kului, sitä pienenpää suunnittelin ompelevani.
Saihan sitä suunnitella.
En ole eläissäni epäonnistunut niin surkeasti kuin nyt.

 


Siis minä en osannut tehdä edes patalappuja siististi! Puolustukseksi voisi sanoa, että kankaat eivät olleet puuvillaa, eikä sidos palttinaa.

Toisaalta tuo selitys ei mene kyllä läpi, koska olen iltakouluna aikoinaan käynyt ompelualan kursseja.

Kävin tekstiilialan peruskoulutuksesta pukuompelijaksi. Kaikista suoritin näyttökokeet ja pääsin ensimmäisellä jokaisen läpi.
Sitten tuli ompelijamestarin erikoisammattitutkinto ja sen neljästä osiosta suoritin kaksi. En mennyt enää suorittamaan uudelleen niitä kahta osiota, joista en päässyt läpi.

Ja siihen jäi myös ompeleminen. Olin kertakaikkiaan saanut tarpeekseni siitä.

Annoin kaikki kirjat, muistiinpanot, kuosittelut, tasku-, halkio-,kaulus-ym.kokeilut, peruskaavat... pois. Monta isoa paperikassia kansioita ja kirjoja kannoimme ystäväni tyttärelle, joka oli juuri valmistunut käsityönopettajaksi.

 

Ajattelin, että ompelen uudet patalaput, mutta laiskuus voitti.

Toivottavasti pakettini saaja on muihin tavaroihin tyytyväinen ja patalaputhan voi vaikka heittää roskiin tai viedä kierrätykseen.

Kiitokset Possumammalle tämän Salainen Kirppisystävä 5:n järjestämisestä!!


Kiitokset edelliseen postaukseen kommenttinsa jättäneille, vierailijoille ja lukijoille!!


Aurinkoa päiviinne!! :)

13 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Voi kuinka ihania juttuja olet ommellutkaan. Patalaput ovat huippuhienot!
Kiitos kun toit ne näytille. Oletkohan hiukan liian ankara itsellesi. Minusta olet onnistunut 10+!
Mukavaa illan jatkoa sinne
tuksu

Hanne kirjoitti...

Kiitos kommentistasi, Minusta olet liian ankara itsellesi, kuten Tuksu mainitsi, sillä patalappusi ovat ihan nätit.
Itsetehty on aina arvossaan:)

Tuija kirjoitti...

Ulla-Kristiina, se kukka sen kruunun sisällä...en muista nyt ihan tarkaan sen nimeä, mutta jotenkin mulla on sellainen nimi huulilla kuin lankaköynnös,;=) noita on Plantagenissa ja se on muuten ihan hyvä ulkokukkakin pitkään syksyyn..tykkää olla viileässä ja varjossa.
Itse käytän sitä sekä sisällä että ulkona.

;=)

Liisa kirjoitti...

Ulla-Kristiina,sinä vähättelet nyt itseäsi. Tosi hienon patalapun olet tehnyt. Voi että olet opiskellut pukuompelijaksi, eihän sun olisi tarvinnut pyyhettä kehään heittään, vaikka ei seuraavat jatko-opinnot sujuneetkaan. Olisit jatkanut sillä mitä jo olit, ompelijana tai ainakin hyödyntänyt niitä , vaikka minusta kyllä tuntuu että sinä olet koko ajan jossain muodossa niitä taitoja ja tietoja käyttänyt, eikö?

Kuule, vastaisin sulle jo blogissani, mutta laitan tähän vielä että liima on kaksikomponettiliimaa rautakaupasta. Epoxin liimaa. kestää kuumuuutta ja on vedenkestävää.

JaanaElina kirjoitti...

Patalapuista tuli hienot.
Olen itse huomannut että kun jonkun tekemiseen ja suunnitteluun menee aikaa eikä tahdo oikein onnistua,silloin tulee tunne että ei ole onnistunut.Mutta patalappu on hieno.Ihanat kankaat,niin retrot.Varmasti saaja on tyytyväinen.

Oikein ihanaa keskiviikkoa.Siirryn edelliseen postaukseesi,en olekaan ehtinyt kaikkea Pariisin matkasta lukemaan.

hietzu kirjoitti...

Mitä se nainen siellä höpöttää?? Hienot, kauniit ja raikkaathan noista pannulapuista tuli! Käyttäisin itse tuollaisia milloin vain :) Mukavaa että ovat tuollaiset syksyn väriset :)

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Kyllä niillä kelpaa kuumia kattiloita nostella:) Älä yhtään yritä. Ne on loistavat ja niin siistiä työtä.
Pirteyttä päivään. Kaisa

MMW kirjoitti...

All of the sewing supplies look so pretty. It makes me want to start a hand-made project right now. Thanks for your pretty blog.
~MMW

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Tuksu! Ne patalaput oli pakko tuoda näytille. Kuuluu sääntöihin noissa Salainen Kirppisystävä jutuissa. Pitää näyttää, mitä on itse tuunannut tai tehnyt.

Kiitos Hanne! Tarkoitin epäonnistumisella sitä, ettei varmaan yhtään suoraa saumaa tikkauksissa!!

Kiitos Tuija! Lankaköynnös se on. Käytiin Plantagenissa ja näin siellä niitä ja ostin 2 pientä. Sellaiset isot pehkot olivat vähän turhan kalliita. Kiitos sinulle vastauksesta!

Kiitos Liisa! Ei minulla ollut koskaan tarkoitus tehdäkään ihan oikeasti töitä ompelijana. Aikuiskoulutuksena kävin niin pitkälle, että sen jälkeen kurssit loppuivat.
Mutta olin niin tiiviisti monta vuotta iltaisin opiskellut, että ei enää ompelu kiinnostanut.
Kiitos tuosta liimatiedosta!

Kiitos JaanaElina! Yleensä silloin, kun jotain yrittää tehdä oikein hyvin, niin ei taatusti onnistu. Vähän sama juttu kuin leipomisessa. Yleensä aina onnistuu hyvin, mutta kun vieraita tulee, niin johan on likilaskuisia leivonnaisia.

Kiitos Hietzu! Minulle osuikin pariksi retroa rakastava henkilö. Oli mielenkiintoista etsiä tavaroita, kun itse ei harrasta retroa ainakaan kankaissa.

Kiitos Kaisa! Olette niin ystävällisiä. Eikö kukaan huomaa ompeleita, jotka eivät mene ollenkaan suoraan!?

Mukavaa keskiviikko iltaa teille!!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Thank you MMW, that you visited my blog. It was nice to heard that you are intrested in sewing after you saw my pictures.

Have a nice week!!

Hantta kirjoitti...

Patalaput pääsee heti käyttöön joten hienot ne on ja minä en huomannut niissä kyllä mitään vikaa :)

Kiitos kovasti.

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Hantta! Toivottavasti muukin paketti sisältää teille sopivaa tavaraa.

Iloista torstai päivää teille!!

Possumamma kirjoitti...

Tosi kauniit, ja varmasti saajansa näköiset patalaputhan noi on:) Taidat olla yhtä kriittinen omien töiden suhteen, kuin mitä minäkin:)

Kaikkea kaunista

Olen vieraillut aivan ihanilla blogi-sivuilla. Elsass-blogissa vierähti yli tunti ja se sisältää kaikkea mukavaa. Päätin yrittää itsekin ja pienten vaikeuksien kautta olen jotenkin selvinnyt tähän asti. Tosin en kylläkään ilman apuja - täytyy myöntää. Ja uskon, että joudun pyytämään apua vielä useastikin. Ei haittaa, itsetunto kunnossa. Talvi tekee tuloaan ja ihana polttaa kynttilöitä. Olemme muuttaneet keväällä tähän asuntoon, emmekä ole vielä kokeilleet takkaa. Asumme kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja meillä on ihana avotakka. Ja suuri, suuri olohuone. Kuvat, joita laitan blogiini ovat kotoamme. Laitan myöhemmin käsityö-askartelu- ja maalausjuttujani.