keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Syyskuu ja tunnustukset

 

Taakse jäivät kesäkuukaudet ja tänään ollaan syyskuun ensimmäisessä päivässä.
Pakko oli taipua ja vaihtaa kesäkenkien tilalle loafereita ja muita kävelykenkiä.
Laukut saavat muuttua tummempiin ja takki on vedettävä niskaan ulos lähtiessä.

 

Vierähti viikko etten käynyt koneella kuin parina päivänä. Huomasin, että aikaa kului taas liikaa tietokoneen ääressä. Lisäksi olo on ollut jotenkin tukkoinen, mutta ei ole kunnon flunssaakaan oikeastaan.

 

Minulla on melkoisesti vanhoja kauniita tyynyliinoja ja pöytäliinoja.
Ja ikäänkuin ei olisi ollut tähdellisempääkään tekemistä, niin liotin kaikki kloriitissa, pesin ja silitin.

 

Sitten pienet pöytäliinat lipaston laatikoihin ja isommat kaappiin rullalle. Pitäisi olla jokin paikka, missä niitä voisi pitää esillä tai ainakin sellainen kaappi, jonka ovea voisi pitää auki silloin tällöin.

 

Tämän valkoisen vanhan matkalaukun maalasin joskus, mutta nyt sille löytyi ensi kertaa "käyttöä". Laukussa on kirpparilta ostamani virkattu iso pyöreä pöytäliina. Sekin sai kloriittikäsittelyn.

 

Vanha valokuva kehyksissä, joista puuttuu lasi. Kellonrämä ilman lasia sekin. Koska lie viimeksi aikaa näyttänyt. Uushopeisia hiusharjoja ja vaateharja.
Koruteline, jossa hopeaketjuja ja rihkamaa.
Sitä sisältää tällä kertaa vanha kapsäkki.

 

Olohuoneen ruokailuryhmässä on jotain uutta.
Pöytäliina on se sama kuin melkein aina ennenkin.
Kukka on jaksanut kasvaa ahtaassa korkeassa lasiastiassa jo vaikka kuinka kauan.

 

Mutta tuoli on saanut siivet.
Miksikö? Siihen löytyy hyvinkin maallinen selitys.
Tuolin päällisessä oli tahra. Yksinkertainen ja helppo tahranpoisto.

 

Sain tälläisen tunnustuksen blogista Hyvä Mieli. Kiitän ja kumarran! Tähän tunnustukseen kuuluu kertoa 7 asiaa itsestään. Sain jo aikaisemminkin saman tunnustuksen ja hätähousuna tulikin kirjattua vain 6 asiaa. Eli yritetään uudestaan.

1. Olen 30v jälkeen virkannut pienen pätkän yksinkertaista pitsiä, joka tulee nuken lakanaan. Sitten joskus.
2. Olen järjestellyt muutamia kaappeja ja kuin taikaiskusta niihin tulee tilaa.
3. Pitäisi olla ahkera ja käydä kaikki kaapit läpi uuden tilan toivossa.
4. Iso parveke on laitettu syyskuntoon. Pienempi parveke saa odottaa seuraavaa innostusta.
5. Kärsin huonoa omaatuntoa siitä, etten ole saanut piirrettyä ja maalattua kesällä. Ei auttanut vaikka järjestin hyllyn maalaus- ja piirustustarvikkeille.
6. Eli olen erittäin saamaton. Toivottavasti en parantumattomasti.
7. Huono omatunto vaivaa myös siitä, etten ole käynyt blogeissanne vierailuilla puhumattakaan kommentoinneista. Viikossa jää paljon jälkeen asioista.


Sain toisenkin tunnustuksen. Se oli blogista Paperiaurinko. Kiitokset tästäkin huomionosoituksesta. Olen otettu.
Jostain syystä en saanut millään siirretyksi kuvaa tekstin joukkoon, joten kuva on sivupalkissa ylimmäisenä. En tällä kertaa jaa tunnustuksia eteenpäin, mutta jokainen vierailija voi ottaa vapaasti tunnustuksen mukaansa.


Kiitoksia kaikille vierailijoille ja kommentoijille, jotka olette jaksaneet käydä blogissani, vaikka olikin viikon tauko postauksessa.


Kauniita syyskuun päiviä teille jokaiselle !!

17 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Onneksi olkoon tunnustuksista! Kyllä sinulla on silmää! Niin kauniita asetelmia sinulla kodissasi on! Älä murehdi äläkä varsinkaan kanna huonoa omatuntoa mosisita, koska sitten kun se suuri inspiraatio iskee, silloin se aika otetaan vaikka seinästä! Ja maalataan, tai piirretään!

What ever!

Kraam/Pia

Sally kirjoitti...

Onnittelut tunnustuksista ;)

Nuo siivet olivat loistava tahranpoistokeino. Hetken jo ajattelin, että Prinsessa oli ripustanut ne siihen etkä ollut raaskinut ottaa niitä poiskaan.. Odotan innolla kuvaa syysparvekkeestasi. Meillä on ollut jo hallaöitäkin, joten taidan itse laittaa vain callunoita ym. varpukasveja.

Kivat 7 tunnustusta. Ja ens kuun jälkeen on jo MARRASKUU! Jouluvalmistelut täydessä käynnissä. Hih.

Hurmioitunut kirjoitti...

Aivan uskomattoman hurmaava tuo matkalaukku-valokuva-kello asetelma! <3 Voisin kuvitella näkeväni ja haluavani itse samantapaisen.

Hih,hauska idea peittää tahra noilla siivillä. Mutta siiville onkin sitten toinenkin tarkoitus kuin vain koristaa ja kaunistaa ;)

Minulla taas on huono omatunto kommentoinnista. Paljon seuraan blogeja,mutta kaikkiin ei muka ole aikaa viestitellä. Pitää yrittää olla nyt aktiivisempi.

Seija kirjoitti...

Minunkin olisi pitänyt piirtää ja maalata kesällä, mutta olen lykännyt ja lykännyt aloittamista ja nyt on pakko tarttua kunnolla töihin. Takarajana marraskuun alku ja monta työtä tehtävänä. Tsemppiä sun töihin:)Sulla on kaunis koti:)))

Ruusa kirjoitti...

Ihania asetelmia!

Mulla olisi yksi matkalaukku,jonka ulkokuori suorastaan huutaa valkoista maalia. Millä maalilla olet tuon omasi maalannut?

Hyvä tahranpoistoidea!! :)

Taina kirjoitti...

Voi juku taas olet aivan ihania asetelmia loihtinut. Minulla myös pinkka vanhoja lakanoita ym.tekstiilejä. Äitini antoi ne minulle kun muutti isosta talosta pienempään asuntoon.Haaveilen kotiin lasiovellisesta liinavaatekaapista. Mökille sellaisen jo ostin, johon kuitenkin astioiden lisäksi laitoin vain nimikoituja pellavapyyhkeitä. Pulma kotona on se, että mihin vanhat käypäset huonekalut laittaa jos koko ajan tekee mieli uusia:)) Itselläni oli kesällä saamattomuutta blogailun suhteen, mutta nyt alkaa taas aikaa hieman löytyä kun mökkikausi on lopuillaan.Mukavaa loppuviikkoa sinne keski-suomeen!!

JaanaElina kirjoitti...

Täälläkin ollaan tehty tilaa kaappeihin siivoamalla niitä.Ja löytyy sellaista tavaraa,jota en muistanut olevankaan.

Kauniita asetelmia.

Onnittelut tunnustuksista.Äläkä kanna huonoa omaatuntoa,jos jää käymättä blogeissa ja kommentoimatta.Itsellä alkaa olla kohta huono omatunto kun menee niin paljon aikaa tässä koneella,olen ajatellut pitäväni myös hiukan tiukemmin aikataulua,kuinka kauan tässä koneella olen.

Oikein mukavaa syyskuuta ja loppuviikkoa

Eva-Liisa kirjoitti...

Onnea tunnustuksesta ja mukava lukea noita asioita sinusta!

Sinulla on niin ihana blogi ja nytkin olet kuvannut kauniita yksityiskohtia. Valkoiset liinat ja pyyhkeet on kauniita, niille ehdottasti pitäisi olla hylly tai kaappi jossa niitä pitää niin että ne näkyy. Minun mielestä ne ovat niin ihana sisustuselemetti,e ttei niitä saa piilossa pitää. Itsellä on sama ongelma, minun pitäisi saada kunnon kaappi, jossa voisi pitää ovia auki.

Oikein ihanaa syyskuuta.

Anonyymi kirjoitti...

Vanhat valkoiset tekstiilit on kyllä niin ajattoman kauniita! Ja olisi tosiaan kiva, kun olisi suuri vanha kaappi, mihin ne voisi asetella ja pitää vielä ovetkin auki! Minullakaan ei sellaista kaappia tai oikein tilaakaan sellaiselle ole ja siksi en vanhoja tekstiilejä viitsi kerätäkään. Nuo siivet ovat ihana keksintö!! Sopivat niin hyvin.
Mukavaa viikonjatkoa!:)

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Pia! Niin se on, että kun inspiraatio iskee, niin silloin jää kaikki muu.

Kiitos Sally! Nyt minäkin voin sanoa, että olen lukenut jo vanhoja joululehtiä. Ei ole ollenkaan liian aikaista aloitella joulupuuhia.

Kiitos Hietzu! Mukavaa, että pidit matkalaukku-asetelmastani.
Kai se kuuluu ihmisen luonteeseen, että aina pitää olla huono omatunto jostain tekemättömästä asiasta.

Kiitos Seija kannustamisesta!!

Kiitos Ruusa! Minä tyttö maalaan sillä maalilla mitä sattuu olemaan. Luulisin, että olen maalannut matkalaukun Helmi kalustemaalilla.

Kiitos Taina! Eikö vain olisikin hienoa laittaa kauniit tekstiilit esille vitriiniin. Minullakin on kaikki piilossa laatikoissa ja kaapissa.

Kiitos JaanaElina! Sitä kummasti tulee tilaa kun siivoaa kaappejaan. Ja sitten löytyy niitä mukavia yllätyksiä, kun ei muista kaikkien tavaroiden olemassaoloa.

Kiitos Liisa! Samaa mieltä noiden kauniiden liinavaatteiden ja pöytäliinojen säilytyksestä. Pitäisi saada lisää tilaa toiset 125 m2. Silloin varmaan riittäisi vähäksi aikaa taas tilaa.

Kiitos Hilda! Luulen, että aika harvalla on tilaa sellaiselle kaapille, johon voi laittaa tekstiilejään esille. Se on kyllä harmi.

Mukavaa torstaita teille!!

sarppa kirjoitti...

Hauska tahranpoisto vinkki!:)) Kaunis sellainen! <3

Matkalaukkuaa minäkin olen "etsinyt" kirppareilta. Valkoisena olisi niin ihana!

Mukavaa loppuviikkoa!

PirjopauliinaL kirjoitti...

Vanhat liinat ja tyynyliinat ovat hurmaavia, ne todellakin ansaitsisivat tulla näkyville, kaikelle ei vaan millään tunnu löytyvän tilaa. Ihana asetelma matkalaukussa.
Siivet näyttävät kauniilta, eikä kyllä olisi arvannut että ovat siinä tahraa peittämässä :)
Ihanaa perjantaita (miten taas voi olla perjantai?)

Possumamma kirjoitti...

Älä turhaan tuommoisista pikkujutuista huonoa omaatuntoa kanna! Sulla on vielä pitkä elämä edessä, jonka aikana ehdit ne kaikki tehdä moneen kertaan, ja paljon muuta:)

Vaikkakin, myönnettäköön, että kyllä itseäkin harmittaa taas tekemättömien töiden määrä; tämä sitkeä räkätauti on pitänyt siitä huolen, ettei ole juurikaan mitään tullut tehtyä:(

Jokos olet kirjaa lueskellut?

Mukavaa sunnuntaita!

Terhi kirjoitti...

Onnea tunnustuksista! :)
Aivan hurmaava tuo matkalaukku sisältöineen! Ja ihanat siivet.

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Sarppa! Matkalaukkujakin tulee joskus vastaan tiuhaan tahtiin ja sitten taas menee pitkät tovit, ettei näe ainokaistakaan. Toivotaan, että kohdallesi sattuu sopiva matkalaukku.

Kiitos Piupau! Samaa mieltä vanhoista liinavaatteista, ihania ovat! Pitäisi olla sopiva paikka niille.

Kiitos Possumamma! Kai se kuuluu ihmisen luonteeseen, että aina joku tekemätön asia painaa mieltä. Eikä tehdyksi saa kuitenkaan. Sehän se jurppii.
Olen aloittanut kirjan lukemisen ja hyvältä tuntuu!

Kiitos Terhi! Mukavaa, että olet pitänyt matkalaukku-asetelmastani.
Laiska keksii konstit, ettei tarvitse tahran vuoksi tuolinhuppua pesuun laittaa ja silittää puhdasta rutikuivaa tilalle.

Hyvää alkanutta viikkoa teille!!!

tuksu kirjoitti...

Piti ihan tulla Ulla-Kristiina pyytämään anteeksi, ku olen ollut niin muissa maailmoissa, etten ole edes kiittämässä käynyt!
Tukesi on ollut aivan uskomattoman tärkeää. Polveani täällä nyt poden...ja lepään :) ja hyvä niin.
Halaus sinulle
tapaamisiin :)
tuksu

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Tuksu! Voi, mitä sinä anteeksi pyytelemään. Sinulla on surua ja tietenkin maailmasi näyttää tällä hetkellä erilaiselta.

Polviko sinuakin vaivaa - tässä meitä kaksi kohtalontoveria.
Lepäile vaan kunnolla, kyllä ne työt siellä tekijäänsä odottavat!!

Halaus sinulle ja tapaamisiin:))
ulla-kristiina

Kaikkea kaunista

Olen vieraillut aivan ihanilla blogi-sivuilla. Elsass-blogissa vierähti yli tunti ja se sisältää kaikkea mukavaa. Päätin yrittää itsekin ja pienten vaikeuksien kautta olen jotenkin selvinnyt tähän asti. Tosin en kylläkään ilman apuja - täytyy myöntää. Ja uskon, että joudun pyytämään apua vielä useastikin. Ei haittaa, itsetunto kunnossa. Talvi tekee tuloaan ja ihana polttaa kynttilöitä. Olemme muuttaneet keväällä tähän asuntoon, emmekä ole vielä kokeilleet takkaa. Asumme kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja meillä on ihana avotakka. Ja suuri, suuri olohuone. Kuvat, joita laitan blogiini ovat kotoamme. Laitan myöhemmin käsityö-askartelu- ja maalausjuttujani.