maanantai 29. maaliskuuta 2010

Oppia ikä kaikki

 

Niin se tuli digikuvauskurssi käytyä. Siihen olisi pitänyt varautua ainakin lukemalla kameran ohjekirja hyvin. Meillähän sitä ei edes löytynyt vasta kuin sunnuntaiksi. Täytyy myöntää, että vaikeaa oli. Termit olivat outoja, eikä kaikkien sisältö selvinnyt ollenkaan. Mutta kyllä jotain tuli opittuakin.

 

En ole ottanut kuin muutamia kuvia kotoa tänään. Nämä kuvat on otettu varmaankin pari viikkoa sitten ja krookukset ovat jo menneen talven lumia. Istutin ne vanhaan kakkuvuokaan, jonka olin maalannut valkoiseksi. Tänä vuonna opin sen, että kaikki sipulikukat pitää ostaa mahdollisimman pieninä ja pieninuppuisina. Eli oppia ikä kaikki.


 


Kurssilla opeteltiin liikkuvan kohteen kuvaamista. Liikkuva kohde piti olla tarkka, mutta taustan epäselvä, että syntyy tunne liikkeestä. Opettaja ajoi autoa edes takaisin ja 1 tyttö onnistui saamaan tosi hyvän kuvan. Minulla ei tietenkään kuvat onnistuneet. Menivät mokomat juuri päinvastoin eli kohde oli epäselvä ja tausta selvä.

 

Ajattelin kotona harjoitella tätä liikkuvaa kuvaa. Oli 1 ainoa mahdollisuus, minkä sai liikkuvaksi eli ikkunassa roikkuva noita-akka. Olen sen aikoinaan tehnyt yhdellä nukkekurssilla, jossa tehtiin fantasianukkeja. Sille sitten annoin vauhtia ja kuvasin samalla. Moni kuva epäonnistui ja näissäkään tausta ei ole oikeastaan epäselvä. Johtuu hitaasta vauhdista.

 

Välillä noita-akka sai kyllä kyytiä niin, että munat lensivät kopasta tai luuta jalkojen välistä. Jos joku olisi nähnyt touhuni, niin olisi varmaan pyöritellyt silmiään tekemisilleni. Liikkuvasta kohteesta otettut kuvat suht teräviä.

 Olen saanut 3 tunnustusta. En voi kuin ihmetellä asiaa ja olla tietenkin ylpeä tälläisistä huomionosoituksista. Nämä Beautiful blogger tunnustukset olen saanut Tytiltä blogista Taívaanrannanmaalari, Liisalta blogista This is my life ja Keijukaiselta blogista Sammalmetsän keiju. Kiitoksia kovasti teille jokaiselle.


Olen aikaisemmin saanut jo samaisen tunnustuksen ja laittanut sen silloin seitsemälle eteenpäin. Näitä tunnustuksia liikkuu nyt kovasti ja jätänkin omani jakamatta joillekin määrätyille blogeille. Ainakin kaikki ne jotka ovat lukijoitani ja joiden lukija itse olen, ovat tämän ansainneet. Ottakaa mukaanne rohkeasti!! :)

Kommentointini on jäänyt nyt vähälle, mutta tänäiltana yritän selailla postauksianne ja korjata asiaa.


Kiitoksia jälleen uusille niinkuin vanhoillekin lukijoille, kommentoijille ja vierailijoille !!


Hyvää pääsiäisviikkoa kaikille !

21 kommenttia:

Riikka T kirjoitti...

Tuollainen kurssi on varmasti ollut mielenkiintoinen. Paljon harjoitusta vaan, kyllä sitä sitten oppii. Näin digiaikana on helppoa, kun tuloksen näkee heti saman tien.
Pari neuvoa voisin minäkin antaa... rajaa kuvasi tiukemmin, joko kuvaushetkellä tai myöhemmin. Silloin yksityiskohdat pääsevät oikeuksiinsa. Samoin voisit lisätä kuvien valoisuutta. Nämä molemmat onnistuvat helposti ilmaiseksi ladattavalla Picasa-ohjelmalla.
Kuvienkäsittelyyn voi sitä paisi jäädä ihan koukkuun...:-)

Riikka T kirjoitti...

Kiitos kommentista blogissani, vastaan nyt tänne. Ihanaa päästä kahdeksi viikoksi Pariisiin! Itse olen vain viisi päivää. Edellien reissu oli vuosi sitten ja siitä on kuvia blogissani.
Mielelläni kerron sinulle vinkkejä sitten myöhemmin, vaikkaen tosiaankaan ole mikään Pariisin tuntija sen enempää.

Liisa kirjoitti...

Aina varmaan jotain jää mieleen, vaikka useinhan kurssilla on niin paljon asiaa, että puolet menee ohi korvien. Minä olen kuvankäsittelyssä käyttänyt GIMP2 ilmaisohjelmaa, jonka saa ladattua netistä omalle koneelle.

Liisa kirjoitti...

Mitä Pariisiinko, meilläkin mielessä Pariisi häämöttää ensi vuoden puolella viimeistään, että kaikki tieto otetaan vastaan.

Taina kirjoitti...

Moikka! Ihan rupesin ääneen nauramaan, niin hauska oli kertomuksesi liikkuvan kohteen kuvauksesat.Voin vain kuvitella kuinka lennätät pääsiäisnoitaa ja samalla kuvaat:)) Kuvaaminen on kyllä vaikeaa ja itse olenkin käyttänyt usein jalustaa saadakseni tarkempia kuvia. Tosin nuo askartelublogin kortit kuvaan vapaalla kädellä, kun kuvattavaa on aikas usein, enkä jalustaa viitsi aina asetella.Koiruus myös sahlää usein jaloissa joten jalusta voisi saada kyytiä.
Mukavaa pääsiäisen odotusta!!

Mari kirjoitti...

Piti ihan nauraa kun luin postaustasi :))

Sally kirjoitti...

Tehokas viikonloppu, kiva että jotain oppiakin tarttui mukaan. Itse käytän myöskin Picasaa, sillä saa rajattua kuvia kätevästi ja lisättyä helposti valoisuutta + kontrastia jälkikäteen. Sen voi ladata ilmaiseksi netistä http://picasa.google.com/

Ihanaa Pääsiäisviikkoa!

Tytti kirjoitti...

Ainahan kurssista on apua,oppii ainakin jotain "jujutsuja"itsekin olen käynyt digikuvauskurssin,mutta aika paljon meni yli,en tiennytkään silloin, että valokuvaus voi olla niin monimutkaista,luulin että kun nappia painaa niin se on siinä..(hih,hih)

Olivieno kirjoitti...

Minuakin nauratti noidan heiluttaminen, ja ensimmäinen kuvasi on kyllä kaunis!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Riikka T! Säädin kamerasta kuvaa hieman tummammaksi ens.kuvassa, koska madonna hävisi taustaan. No, sitten koko hela hoito tuli tummaksi. Yritin Picasalla vähän vaalentaa, mutta ei riittänyt. Rajaan viimeksi Picasalla, mutta esim. noita-akkakuvissa tausta on tahallaan esillä, että näkisi onko se epäselvä. Kiitos sinulle neuvoista, niitä ei saa koskaan liikaa.
Odotan postauksiasi Pariisista innolla.

Kiitos Liisa! Minäkin lataan GIMP2:n koneelle, kunhan Melkein Aikuinen poikkeaa tällä viikolla. Itse olen niin tumpelo, etten osaa. Kävin kyllä tänään katselemassa sivuja, mutta katselemiseksi jäi.
Siinä meidän vuokraamassa Pariisin asunnossa on nettiyhteys ja läppäri otetaan mukaan. Joten postauksia tulee paikan päältä.

Kiitos Taina! Minulla ei ole mitään jalustoita ja otan kuvat mahdollisimman vääräoppisesti. En pidä käsiä kiinni vartalossa kuvatessa, vaikka se vakauttaisi käsiä. Ei toki, minulla kädet sojottaa vapaana ilmassa milloin kauempana, milloin lähempänä.

Kiitos Mari! Olihan se niin pöljän näköistä kun kuvasin noita-akkaa, että katsoin parhaaksi tehdä sen, kun olen yksin kotona.

Kiitos Sally! Minulla on Picasa käytössä ja käytinkin sitä. Mutta laitoin WB:n pilviseksi ja menin itse vielä ikkunan eteen kun otin madonna kuvaa. Lisäksi EV oli alle nollan. Kokeilemalla oppii.

Kiitos Tytti! Niin se oli ennen filmaaminen yksinkertaista minullekin.

Kiitos Olivieno! Mukavaa, että noitajuttu nauratti, kyllä minäkin itsekseni naureskelin. Madonnakuvassa on kiva asetelma, mutta kuvasta tuli liian tumma.

Ihanaa pääsiäisviikkoa teille!!!

Aamunkukka kirjoitti...

Onnea tunnustuksesta, se todella kuuluu tänne kauniiseen blogiisi!
Mukavaa alkanutta pääsiäisviikkoa sinne!

ps. kyllä täälläkin hymyilytti, tuo lentävä noita;-) vaan hyviähän noista kuvista tuli, ei mene niin nopeasti kuin se open auto!

Ainosofia kirjoitti...

Onnittelut tunnustuksistasi :)

Mukava kun siellä noita-akan kanssa olet kuvaillut...
itse kokeilen milloin mitäkin ja aina siinä oppii uutta.
Kirjastosta olen lainannut valokuvauskirjoja ja olenpa sellaisen hankkinut itsellenikin.

Valokuvaaminen on tosi antoisaa puuhaa ja kuvankäsittely sitten on se piste i:n päälle.

Minäkin lähden kuvaamaan tässä muutaman viikon päästä Pariisin maisemia ja kevättä...

hietzu kirjoitti...

Kyllä se kuvaus siitä lähtee, oppimista,oppimista. :) Ja se on parasta, että kun kameran tekniikan oppii tuntemaan, voi keskittyä vain kuvien ottamiseen. Tunne on ihana kun löytää aivan erilaisia kuvakulmia mitä ei ole aiemmin huomannutkaan!

Liisa kirjoitti...

Hei Ulla- Kristiina, minä olen sama Liisa molemmissa blogeissa Tildaillaan ja This is my life!!

Muistaakseni GIMPin voi ladata ihan suomenkieliseltä sivulta.

keijukainen kirjoitti...

Voin kuvitella kuinka olet antanut noidalle kyytiä...hahhah. Kuvasi ovat oikein hyvin onnistuneita. Minun taas pitäisi saada kokonaan uusi kamera, omistan ihan aataminaikaisen digikameran, eli niitä ensimmäisiä joita tuli markkinoille, huoh, ehkä joskus sitten.

Tiina kirjoitti...

Kurssi oli varmaan antoisa ja mielenkiintoinen. Mielisin minäkin valokuvaus kurssille, mutta meillä on ihan "tavis" kamera.

Onnea tunnustuksesta! Aurinkoista tiistai päivää!

Riikka kirjoitti...

Hei ja kiitos visiiteistäsi! :)
Kiirettä on pitänyt ja harmikseni blogi-maailma on jäänyt vähän taka-alalle.
Ja erityinen kiitos saamastani tunnustuksesta, se lämmitti kovasti mieltäni! <3

Mielenkiintoinen olisi kyllä tuo kurssi, apua kameran kanssa tarvittaisiin täälläkin. Olen aina pitänyt valokuvaamisesta ja ihana, että nyt on paikka jonne laittaa kuvia nähtäville! :)

Mukavaa viikkoa!

Riikka

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Aamunkukka! Kyllä täällä itsekin naureskelin sen noita-akan kanssa.

Kiitos Ainosofia! Minäkin ajattelin lainata kirjastosta kirjan, mutta sitten laiskana löysin koneelta hyvää tietoa. Tänään ladattiin GIMP2, mutta en oikein osaa käyttää sitä.
Ihanaa, että moni on menossa Pariisiin ! Sinulta taitaa saada ensimmäiset "raportit". Eka kerralla mekin oltiin huhtikuun lopulla. Ihania matkanvalmisteluja!!

Kiitos Hietzu! Kyllä täytyy paperista luntata säätöjä. Yleensä olen joka päivä ottanut kuvia, mutta nyt ei kiinnosta yhtään.

Kiitos Liisa! Anteeksi, etten ole ehtinyt käydä kommentoimassa Tildaillaan blogissassi. Tiesin kyllä, että pidät kahta blogia.

Kiitos Keijukainen! Joo, kyllä sai akka luutineen kyytiä, että olisi ollut jonkinlaista vauhtia. Hyviä kuvia sinulla on ollut, vaikka sanotkin kameraasi aataminaikaiseksi.

Kiitos Tiina! Ihan tavis pokkari minullakin on.

Kiitos Riikka! Minustakin on kiva, että on paikka, mihin laittaa kuviaan esille.

Mukavaa tiistai-iltaa teille kaikille!!!

Susanne kirjoitti...

Kuvat noidasta ovat oikein hyviä!
Kuvaustilanne oli varmaan hauska:)
Muutin blogini uuteen osoitteeseen:)
Tervetuloa vieraisille tuosta linkin kautta!:)

Hilda kirjoitti...

Tuo noita-akka on ihan huippuihana!! Varmasti ollut hauskaa sitä heilutella ja yrittää saada liikkuvaa kuvaa samalla :) Kyllä tuollainen valokuvauskurssi paikallaan olisi minullekin, mutta kun viimeiseen asti yritän mennä vanhoilla konsteilla...
Mukavaa pääsiäistä sinulle toivotan!!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Susanne! Kävin vierailulla uudessa/vanhassa blogissasi!

Kiitos Hilda! Leikin pääsiäisnoidalla kuin pienet lapset ja filmasin samalla.

Mukavaa pääsiäistä kaikille!!

Kaikkea kaunista

Olen vieraillut aivan ihanilla blogi-sivuilla. Elsass-blogissa vierähti yli tunti ja se sisältää kaikkea mukavaa. Päätin yrittää itsekin ja pienten vaikeuksien kautta olen jotenkin selvinnyt tähän asti. Tosin en kylläkään ilman apuja - täytyy myöntää. Ja uskon, että joudun pyytämään apua vielä useastikin. Ei haittaa, itsetunto kunnossa. Talvi tekee tuloaan ja ihana polttaa kynttilöitä. Olemme muuttaneet keväällä tähän asuntoon, emmekä ole vielä kokeilleet takkaa. Asumme kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja meillä on ihana avotakka. Ja suuri, suuri olohuone. Kuvat, joita laitan blogiini ovat kotoamme. Laitan myöhemmin käsityö-askartelu- ja maalausjuttujani.