perjantai 9. huhtikuuta 2010

Omatekoisia nukkeja ja puunukkeja

 

Tästä tulee nukkepostaus. Ostin yhden nukkekirjan, joka tuli pari päivää sitten postista. Siitä alempana.
Tämä kipsinen pää on tekemäni ja opettajanani oli nukketaiteilija Piitu Nykop. Pää on anatomian mukaisesti tehty, siitä löytyy kasvo- ja silmälihakset. Yritin muka tehdä tätä lapsuuden valokuvan mukaan, mutta ei oikein onnistunut. Tämä ei ole mikään sievä nukke, vaan sillä on reilusti pottunenä kuten tekijälläänkin. Epäonneakin oli sen kanssa. Se keikahti nenälleen päivän päätteeksi. Pehmeä savi meni tietenkin hiukan läjään suun ja nenän osalta. Aikaa ei ollut korjata ja se näkyy kasvoissa.

 

Tein muotilla 2 nukkea. Epäonni jatkui ensimmäisen kanssa. Kun otin sitä valusta pois, se ei ollut tarpeeksi kuiva, vaan pää kellahti toiselle sivulle. Siitä tuli kenopää.
 

Käsi- ja jalkavalujen kanssa ei ollut ongelmia. Minulla on vielä kaikki muotit jäljellä, joten niistä saisi vielä n. 7 posliininukkea. Eipä taida tulla ikinä tehtyä, kun en ole saanut näitäkään valmiiksi. Sairastuin samoihin aikoihin, enkä enää jaksanut käydä kurssilla ja tehdä nukkeja valmiiksi.

 

Siinä ne nyt istuvat alusvaatteisillaan nuppineuloineen, ilman hiuksia, vaatteita ja kenkiä. On niillä sentään villasukat, jotka kutoi kurssikaverini. Edessä on 2 pientä 50-luvun saksalaista ARI-nukkea, joilla silmät menevät kiinni ja auki. Ostin ne joskus nukkemessuilta.

 

Nämä ovat puisia Martta nukkeja. Lapsena minulla oli tuollainen iso Martta punaisissa vaatteissa. Se on kuitenkin ajan saatossa kadonnut. En ole sellaista uutta vielä löytänyt. Nämä kaikki olen huutanut Huutonetistä. Luulin joskus, että nämä ovat Kupittaan saven tekemiä, mutta se tieto on kuulemma väärä. Onko jollain tietoa näiden nukkien alkuperästä?

 

Tämän kirjan ostin Hanen Kirppis- ja keräilyblogista. En ole vielä ehtinyt perehtymään kirjaan kuin pintapuolisesti. Mutta hyvältä vaikuttaa.

 

Kirjan välissä oli vielä näin kaunis vanha kulkematon kortti. Kiitokset näistä vielä Hanelle!!

 

Posti toi minulle muutakin. Tilasin jälleen kankaita Tarjan Pikkuisesta Puodista. Kuten ennenkin paketti oli todella kauniisti tehty. Jä tässä paketissa oli yllärinä kauniita nappeja upeassa pussissa. Kiitoksia Tarja!!


Jälleen kiitoksia uusille ja vanhoille lukijoille, kommentoijille ja vierailijoille!!


Aurinkoista kevätviikonloppua kaikille :)

32 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Ihania nukkeja! Ja eikös ne "virheet" tee niistä persoonallisia? Mutta kerrassaan, aivan upeita! Olet taitava!

Mukavaa viikonloppua!

Taina kirjoitti...

Voi että kun on kivoja nukkeja....
Myös pilkku/pallokankaat herkullisen värisiä.Pidän hirmuisesti pilkuista ja palloista, niin korttipapereissa kuin kankaissakin. Arvaa kuinka iloinen olen , sain tietsikkani korjaamolta tänään. Pitää viikonloppuna päivittää remppakuulumisia:))

Tytti kirjoitti...

Suloisia nukkeja,itse olen tehnyt myös kaksi nukkea,pää ja muut tehtiin massasta,jota sitten vähän hiottiin,maalattiin ja lopuksi lakattiin.Se on mukavaa arkartelua.Yritin tehdä omannäköistä mutta kas kummaa siitä tulikin geisha-nukke..

Ida Maria kirjoitti...

Persoonallisen nakoisia nukkeja. Olet tosi taitava!!!!!

Ihanaa viikonloppua! =)

Elsa kirjoitti...

Nuket ovat mainioita, niissä on sitä menneen ajan nostalgiaa. Olet todella taitava, pienet kauneusvirheet tuo persoonallisuutta ja luonnetta.

Mukavaa viikonvaihdetta!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Miia! Yleensä valmiina ostettavat muotit tuottavat kauniita hieman aikuisen näköisiä nukkeja. Minun tekeleeni ovat kaukana siitä.

Kiitos Taina! Minäkin olen innostunut noista pallokankaista. En ole kyllä vielä ommellut niistä mitään.
Voin uskoa, että olet onnellinen saatuasi tietokoneesi huollosta.

Kiitos Tytti! Nämäkin on tehty jostain massasta, en nyt enää muista mistä. Mutta kova hiominen näissäkin oli. Eikä niitä tasaiseksi saanut muistaakseni kukaan.

Kiitos Ida Maria! Onhan ne persoonallisen näköisiä pottunenineen. Ei taatusti löydy tuon näköisiä kaupoista.

Kiitos Elsa! Kauneusvirheitä nukkeparoissa kyllä on. Toisella pää vinksallaan ja molemmilla nenä ja suu saaneet osansa kaatumisesta. On tainnut olla huono emäntä.

Oikein aurinkoista viikonloppua teille!!!

päivi kirjoitti...

ihanan nostalgiset nuket!
niin kauniit, enkä huomaa virheitä, kukapa olisi täydellinen:)
ja niin kauniisti olet ne
laittanut esille...
lepoisaa viikonloppua,
lämpimin terkuin
päivi

Arja kirjoitti...

Kauniita nukkeja olet tehnyt. Hitaa hyvä tulee;-)))) Minäkin otin juuri yhden vauvanuken puettavaksi,olen tehnyt sen jo yli vuosi sitten ja siitä asti on vaatteita odotellut. Mulla on varmaankin 7 nukkea kaapissa osina, kun ei oo ollu inspistä niitä kokoilla. Minä pakkasin kaikki valmiit nuket laatikkoon, koska olen harrastanut tätä nukkejen tekoa jo 90 luvulta saakka. Tuli totaalinen kyllästyminen.
Tietty lempparit on saaneet jäädä esille.
Oikein mukavaa viikonloppua sinulle Ulla-Kristiina <3<3

Mari kirjoitti...

Hienoja nukkeja, jospa ne joskus valmistuvat! Vaikka kyllä kauniita noinkin. Hyvää viikonloppua :)

Ira kirjoitti...

Ihana nukkepostaus! Siskoni on aivan hurahtanut vanhoihin nukkeihin ja ostaa niitä milloin huutonetistä ja milloin mistäkin. Tuo kirja olisi aarre hänelle. Kiitos vinkistä, löysin Hanen Kirppis- ja keräilyblogiin. Tiedäppä vaikka tulisi joku samanlainen kirja vastaan, voisin yllättää siskoni...

Ihanaa viikonloppua!

Tuire kirjoitti...

Ihanan vaalea sisustus! Houkutteleva parveke, kyllä kelpaisi levähtää.
Voi, että olet tehnyt vaikka mitä hienoa. Upeita nukkeja!

Ehtisinpä minäkin. Ehkä sitten kun pojat vähän kasvaa. Digivalokuvauskurssille minäkin sentään pääsin vuosi sitten. Se oli hyödyllistä. Saisinko lisätä blogisi listalleni?

Aurinkoista viikonloppua!

Poldark-Finland kirjoitti...

Mun mielestäni nuo sun nuket on ihan hellyyttävän suloisia tuollaisinakin. Niissähän on nyt jo "luonnetta " ! Itse ostin kanssa jo yli vuosi sitten Juan Antonion nuken, josta mun piti tehdä ns. Reborn-nukke. Mutta en ole vielä "ehtinyt" - mukamas...
Mutta Siiri on kyllä ihan suloinen sellaisenakin kuin on. Tartteepa laittaa muuten siitäkin kuvia...
Enmuuten tiennytkään että olet tuollainen nukenteko taituri ;o)

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Päivi! Anteeksi, etten ole käynyt kommentoimassa blogissasi, mutta ilmeisesti jotain häiskää päivitysinfossa. Laitoin nyt kommenttia.

Kiitos Arja! Minä en jotenkin jaksa innostua laittamaan noita nukkeja kuntoon. Hiusten laitto on vaikeaa, olen kyllä tehnyt peruukkipohjan molemmille. Ja kengätkin olen leikannut valmiiksi ja vaatteet olen suunnitellut ja kaavoittanut - mutta ei...
Olen miettinyt, että veisin ne yhdelle nukentekijälle laitettavaksi, mutta sekin on jäänyt, koska uskon sen olevan aika kallista.

Kiitos Mari! Luulen, että tuollaisina pysyvät ja odottavat emännän parempia aikoja. Nuppineuloja voisi tietysti nyppiä niistä pois. Jotenkin halusin jättää ne tyystin siihen tilaan, jossa niitä viimeksi valmistin.

Kiitos Ira! Vanhat nuket ovatkin ihania. Minulla on 1 40-luvulta peräisin oleva todella kauniskasvoinen nukke, jolla on aidot hiukset ja alkuperäiset vaatteet. Hieman rähjääntynythän se tietysti on.

Kiitos Tuire! Taivas varjelkoon, pitääkö kysyä lupa, että saa laittaa tuonne sivupalkkiin blogeja??!!? Minä olen vain niitä lisäillyt. En ole kysynyt keneltäkään lupaa - onko nyt kaikki poistettava??!! Neuvo minua! Kauheaa, jos olen nyt tehnyt kamalan kardinaalivirheen.
Sinä saat lisätä blogini listallesi - sehän on huomionosoitus minulle!

Kiitos Hane! Nuo Reborn- nuket ovat kamalan kalliita valmiiksi laitettuina. Mutta aivan oikean lapsen näköisiäkin olen nähnyt. Nukketaituri taidat ollakin sinä.

Olisitteko ystävällisiä ja laittaisitte kommenttia tuosta sivupalkin blogiluettelosta. Pitääkö se poistaa? Voiko jälkikäteen neuvotella luvasta? Mitä sen kanssa pitää tehdä? tunnen itseni melkein rikolliseksi!


Hyvää viikonloppua kaikille!!!

Tuire kirjoitti...

Joo niin mäkin vain lisäilin, mut sit joku kysyi multa lupaa ja tuli sama fiilis kuin sinulla nyt.

Mä luulisin, että blogeja pidetään siksi, että niitä luetaan. Musta on ihanaa päästä muiden blogilistalle, mut onhan aika hauskaa myös saada tietää siitä. :)

Varmastikin kaikki, jotka ovat listallasi ovat iloisia siitä.
Rentouttavaa viikonloppua!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Tuire vastauksesta! Olet oikeassa, että olisi mukavaa tietää, että on jonkun listalla. Vaikka hienoahan se on, että kelpuutetaan.
Taidan tehdä niin, että kyselen luvat nyt jälkikäteen. Taivas mikä möhlinki on käynyt.

Hyvää yötä sinulle!

Miia kirjoitti...

Liityin juuri lukijaksi, että löydän tänne tieni uudestaankin. Nuket ovat upeita, kukapa meistäkään olisi täydellinen. Ja nuo parvekekuvat, kylläpä kelpaa nautiskella siellä. Mukavaa viikonloppua!

keijukainen kirjoitti...

Nuket ovat ihania. Ja olen varma, että aikaa myöten saat ne myös täysin valmiiksi!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Vai olet itse tehnyt tuon pään. Oikein onnistunut. Luulin sitä hymypoikapatsaaksi ;)
Nostalgisia nukkeja ja vuo vaatteetkin on niin mahtavat.
Pikkuisesta puodista olen minäkin tilaillut kankaita.Ne tulee aina niin kauniisti pakattuna perille ettei niitä paketteja raaskisis edes avata.Upeat pallokankaat ja pikkiriikkis napit olet saanut.
Iloista viikonloppua.
Kaisa

Jaana kirjoitti...

Tosi hienoja nukkeja. Ja parvekkeesi näyttää todella upealta.

Lisäksi haluan kiittää sinua erityisesti ihanista kommenteistasi. Ne pelastaa aina päiväni!

Ihanaa viikonloppua sinne suunnalle!

- Jaana "Kainuunkadulta"

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Voi, minä sitten niin ihalein noita vanhoja ja käsintehtyjä nukkeja. Nukkeharrastus olisi niin hieno, mutta minulla ei taitaisi aika ja taidot riittää :)

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Miia liittymisestä lukijakseni! Tein vastavierailun ja löysin hienon blogisi.

Kiitos Keijukainen! Toivottavasti olet oikeassa ja saan jostain joskus intoa nukkien valmiiksi tekemiseen.

Kiitos Kaisa! Tiedätkö, olen toivonut löytäväni Hymypoika-patsaan Huutonetistä, mutta ei vielä ole tärpännyt. Se Tarjan Pikkuinen puoti on ihana.

Kiitos Jaana! Jokaisen kommentit ovat tervetulleita. Mukavaa,jos kommenttini ovat mieluisia.


Oikein mukavaa lauantai-iltaa kaikille!!!

Olivieno kirjoitti...

Voi miten hienoja nukkeja! Olet kyllä taitava!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Uuden Kuun Emilia! Kommenttisi oli tullut sillä välillä, kun kirjoitin omaani. Nukkeharrastus on hauska, mutta vaatii paljon asialle omistautumista. Ja vie aikaa joskin on sitten palkitsevaakin.

Mukavaa lauantai-iltaa sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Nuo nuket on kyllä niin mainion näköisiä ilmeiltään :) Niin paljon olisi kaikkia kivoja harrastuksia, mitä voisi kokeilla kuten tuo nukkeharrastus, mutta kun ei mitään ehdi nykyään kunnolla harrastamaan, aina loppuu aika tai kärsivällisyys kesken! :))
Aurinkoista sunnuntaita!

mimmuli kirjoitti...

Kiitos tästä mielenkintoisesta postauksestasi=)

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Olivieno! Teen huomenna uuden postauksen johon sinä olet vaikuttanut!

Kiitos Hilda! Olet oikeassa. Kaikkea mukavaa harrastusta olisi. Nuorempana jaksoi enemmän ja on tullut oltua melko monessa mukana. Enää ei oikein jaksa niin pitkäjännitteiseen ruveta.

Kiitos Mimmuli! Ajattelin kyllä, ettei tähän tule yhtään kommenttia. Mutta nuo tekemäni keskeneräiset nuket ovat varmaan olleet niin reppanan oloisia ja erikoisen näköisiä, että niitä on kommentoitu oikein mukavasti.

Purnauskis kirjoitti...

Vau, onpas hienoja! Mitä siitä, vaikka nuket istuvatkin alusvaatteisillaan, niissä on se itsetekemisen tuntu ja ihana vanhan ajan tunnelma silti. Kunpa minäkin saisin joskus aikaiseksi... Ihanaa viikonloppua sinulle!

Eva-Liisa kirjoitti...

Ihanan nostalgisia nukkeja.Ovat kivoja noin, mutta uskon että teet vielä niille viehättävät vaatteetkin.

Kaunista sununtaita! Minä lähden tänään tuonne JoensuuAreenalle suurkirppikselle. ekaa kertaa siellä järjestävät kunnon kirppistouhut, saas nähdä löytyykös mitään.

Lisay kirjoitti...

Voi miten taitava olet!!!
Minulta ei onnistuisi varmaankaan tuollaisen nuken teko.

Vekarus kirjoitti...

Kerrassaan upeita nukkeja! Kauniita ovat noinkin, mutta toivottavasti teet ne joskus valmiiksi!

Aurinkoista sunnuntaita!

Unknown kirjoitti...

Hei,

Metsästelin tietoa Kupittaan saven puunukejen yleisyydestä ja törmäsin blogiisi.
Mielestäni nukkesi ovat Kupittaan saven. Yksi puolueeton todiste löytyy täältä: http://suomenmuseotonline.fi/fi/kohde/Turun+museokeskus/TMM22522%3A179?pathId=1.184.183.182.6325.&itemIndex=94

Viikonloppuna tapaamani sinipukuisen nuken pohjassa oli tussilla kirjoituksetkin, kuten tuossa museolinkissä.

Kevätterkuin,
Heidi
Laatutavara.com

Maria kirjoitti...

Hei,
Minulla olisi yksi Martta-nukke myytävänä. Aika samantyyppinen kuin vasemmalla edessä oleva nukke, mutta minusta huolellisemmin maalattu ja kasvot ilmeikkäämmät.
t. Marja
pampelmusel@gmail.com

Kaikkea kaunista

Olen vieraillut aivan ihanilla blogi-sivuilla. Elsass-blogissa vierähti yli tunti ja se sisältää kaikkea mukavaa. Päätin yrittää itsekin ja pienten vaikeuksien kautta olen jotenkin selvinnyt tähän asti. Tosin en kylläkään ilman apuja - täytyy myöntää. Ja uskon, että joudun pyytämään apua vielä useastikin. Ei haittaa, itsetunto kunnossa. Talvi tekee tuloaan ja ihana polttaa kynttilöitä. Olemme muuttaneet keväällä tähän asuntoon, emmekä ole vielä kokeilleet takkaa. Asumme kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja meillä on ihana avotakka. Ja suuri, suuri olohuone. Kuvat, joita laitan blogiini ovat kotoamme. Laitan myöhemmin käsityö-askartelu- ja maalausjuttujani.