maanantai 26. huhtikuuta 2010

Nukenvaunut

 

Hieman nuhjaantuneen näköinen kukka kuvassa. Mutta se on kestänyt tätä huushollia jo joulusta asti. Toinen samaan aikaan ostettu ei välittänyt meillä olosta ja kuihtui pois jo ajat sitten.


 

Minäkin esittelen Elsan innoittamana ihanaiset nukenvaunut 50-luvulta. Nämä on ostettu Porista kirpputorilta. Maksoivat 100€, mutta koska olin tälläisiä kaivannut ei hinta tuntunut isolta. Kirpputori oli menossa kiinni, eikä pankkikortilla voinut maksaa. Mies kiireenvilkkaa automaatille. Minä seisoa tökötin ylpeänä vaunujen kanssa ja huomasin vanhemman rouvan katselevan minua kiinnostuneena. Kehuin hänelle, miten hyvä tuuri meillä oli kun tälläiset vaunut löysimme. Hän kertoi, että ne olivat hänen tyttärensä nukenvaunut ja tytär oli leikkinyt niillä 50-luvulla. Ne olivat ihan ehjät, tyttö oli ilmeisesti osannut leikkiä kauniisti niillä.

 

Tälläisiä vanhoja nukkeja siellä vaunuissa nukkuu, paitsi pienimmät ovat vitriinissä. 3 pientä olen riisunut likaisista vaatteista ja yrittänyt pestä nukkeja varovasti. Isoin nukke on 40-luvulta ja ostettu joiltain nukkemessuilta. Minusta sillä on niin kauniit kasvot ja tukka aitoa hiusta. Sillä on myös alkuperäiset vaatteet päällä ja se on siistikuntoinen.

 

Tämän linnunpöntönkin esittelen muiden blogien innoittamana. Minusta se on kaunis. Onkohan se tehty jostain kelohongasta vai mistä? Otin pöntön talteen entisen asuntomme yhteisestä pihasta, jossa kasvoi paljon puita. Joku oli heittänyt sen yhden puun juurelle ja pari vuotta seurattuani sitä, hain sen parempaan talteen. Kukaan ei kysellyt sen perään. Kenen lie ollut.

Vähän sekalainen postaus tällä kertaa. Teimme eilen oikein kivoja löytöjä kirpparilta. Yritän saada niitä kuvattua seuraavaan postaukseen.


Kiitokset uudelle ja vanhoille lukijoille, kommmentoijille ja vierailijoille!!!


Aurinkoista viikkoa kaikille :)

25 kommenttia:

Poldark-Finland kirjoitti...

Oi että on ihanat nuo vaunut ! Minä olen kanssa haeskellut joitain tuollaisia nukeilleni...ovat vaan niin turkasen kalliita nykyään.
Ja suloisia vanhoja nukkejakin sinulla on !
Kivaa viikkoa sinullekein !

JaanaElina kirjoitti...

Suloiset vaunut ja nuket.
Harmittaa kun itse heitin omat nukenvaununi menemään.Minulla oli vähän samantyyliset.

Linnunpönttökin hurmaava.

Hyvää päivää sinne.

Eva-Liisa kirjoitti...

Oi kuinka kauniit nukenvaunut. eipä ihme jos olet ne halunnut hinnalla millä hyvänsä. Vanhat nuket on suloisia, aivan toista maata mitä nykyajan rimpulanuket.

Linnunpönttö on myös kaunis!

Vappuviikkoa sinulle!

Ida Maria kirjoitti...

Onpa sopot vaunut!
Mukavaa viikkoa =)

sarppa kirjoitti...

Onpas kauniit nukenvaunut.Eipä paljon missään näy noin vanhoja nukenvaunuja,olet onnekas kun sinulta ne löytyy!:)

Mukavaa vapun odotusta! :)

-sari- kirjoitti...

Ihanat vaunut! Noissa vanhoissa vaunuissa on niin omanlaisensa tunnelma. Hienoa, että myös taustaa selvisi. :)
Vanhoja nukkeja tekisi minunkin mieleni, mutta vielä ei ole osunut kohdille sitä omanoloista. Yksi vauvanukke on pelastettu eurolla kirppikseltä, kun myyjä uhkasi laittaa roskiin. Nyt siltä ressukalta on käsi irronnut ja se pitäisi kiikuttaa jonnekin korjattavaksi.

Aurinkoista viikkoa!

Miia kirjoitti...

Ihanat vaunut! Kyllä se niin on, että sitten kun se kauan etsimä juttu osuu kohdalle, niin siitä voi maksaakin. Kiva, kun sait kuulla myös vaunujen historiasta. Nukkesi ovat myös kauniita!

Elsa kirjoitti...

Onpa söötit ja söpöt nukenvaunut!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Nostalgiaa kerrassaan tulvillaan koko postaus. Kannatti käväistä kirpalla.
Kevisiä tuulia sinne KattojenYlle.
Kaisa

tuksu kirjoitti...

Ihanat nukenvaunut!
Tuollaiset itsellenikin haluaisin.
Lapsena mulla ei ollut...ei tietysti, ei silloin lapsilla paljon leluja ollut. Yksi nukke, joka sekin on joutunut pikkusiskojen leikkien myötä hukkaan.
Mutta nuo vaunut! Maksaisin iloiten 100 euroa, jos jostain löytäisin. Että halvalla lähti!
En lastenlasten leikkeihin vaunuja haaveksi, vaan ihan vaan itselleni. Nukkekodin rakensin itselleni aikuisena. *nauraa*

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Hane! Vaunut olivat kyllä meille todellinen löytö.

Kiitos JaanaElina! Harmi, että olet heittänyt menemään omat nukenvaunusi. Sitä ei aina tajua esineiden arvoa ennenkuin on menettänyt ne.
Kiva kun pidät linnunpöntöstäkin.

Kiitos Liisa! Vaunuissa on kaunis pyöreä muoto. Samanlaisia olivat senajan lastenvaunutkin. Itse olen nukkunut tuollaisissa vaunuissa ihmeellinen samettinen lierihattu päässä. Tallella on pieni mustavalkoinen valokuva.

Kiitos Ida Maria ja Sarppa! Luulen myös, että tälläiset vaunut ovat kiven alla nykyään. Mutta joskus saattaa onnistaa.

Kiitos Sari! Nuo pienet nuket ovat melko nuhruisia, mutta jotenkin siinä niiden viehätys onkin. Isompaakin on ajan hammas syönyt ja tukka on takkuinen.
Sinulla on nukkien kerääminen ihan hyvällä alulla.

Kiitos Miia! Tosi on, että historiikki tekee tavarasta vielä mielenkiintoisemman.
Ostin taannoin 70-luvun nukenvaunut, jotka olivat korkeat ja paljon isommat kuin nämä 50-luvun. Täsmälleen samanlaiset olivat pojallani käytössä. Vaunut lahjoitettiin Prinsessalle (pojantytölle), jolla ne on vieläkin.

Kiitos Elsa! Toivottavasti et pahastunut, kun nimesin sinut innoittajakseni vaunujen esittelylle. Sinun vaunusi ovat varmaan vieläkin vanhemmat.

Kiitos Kaisa! Tuntuu, että noita nostalgisia postauksia tulee nykyään enemmän kuin ennen.

Kiitos Tuksu! En pidä itsekään hintaa pahana. Jos jotain oikein haluaa, on oltava valmis maksamaan.
Toivottavasti sinä löydät omat vaunusi joskus!
En minäkään ole antanut leikkiä näillä vaunuilla.
Olet rakentanut nukkekodin itse! Olet kyllä taitava. Laitapas postaus joskus. En ole kyllä ehtinyt lukemaan kaikkia postauksiasi, jos vaikka olisit jo kirjoittanutkin.
Ei ollut minullakaan leluja paljon. Mollamaija, paperinukkeja, kummisedän tekemä nukkekalusto (tallella) ja rottinkiset nukenvaunut. Jätin ne yhdessä muutossa matkasta pois, enkä nykyään vieläkään pysty oikein ajattelemaan asiaa. Niin paljon harmittaa. Muistan täsmälleen millaiset vaunut olivat.
Ja olihan minulla yksi hieno oikein kaupasta ostettu nukke. Siltä lähti muistaakseni käsi tai jalka irti. Äidin siskon mies otti sen korjattavakseen. Meni varmaan melkein vuosi, ennenkuin kehtasin kysyä oliko hän korjannut jo nuken. Hän sanoi heittäneensä sen roskiin, koska sitä ei saanut korjattua. Muistan vieläkin miltä tuntui kun hän sen sanoi. Heitti roskiin minun omaisuuttani, minun kauniin nukkeni. Se olisi kelvannut jalattomana tai kädettömänäkin.
No tästä tuli nyt tälläinen vuodatus.

Kaikille aurinkoista maanantai-iltaa!!

LENNU kirjoitti...

Pitkä tovi vierähtänyt edellisestä käynnistäni. Konetta en ole avannut enkä postauksia tehnyt muuta kuin nyt. Työt painavat päälle eikä ole ehtinyt kyläilyjä tehdä.
Aivan ihastuttavat nukenvaunut olet ostanut. Vanhaa nukkea minunkin nukenvaunut kaipaavat tai sitä nallea.

Louise kirjoitti...

Tosi ihanat vaunut, eivätkä minun mielestä maksanut liikaa :O)

Purnauskis kirjoitti...

Aivan suloiset vaunut! Hymy päivääsi!

Hyvä Mieli kirjoitti...

Kerrassaan ihanat nukenvaunut!!! Ja nuket myös. Hieno löytö.

PikkuBertta kirjoitti...

Kaunis väri vaunuissasi.Minä
onnistui syksyllä huutonetistä huutamaa samanlaiset kermanväriset 70€:lla.Pitkään minäkin etsiskelin niitä,mut sit kun onnistu,niin meinasin hypätä kattoon.Käyppä kurkkaamassa minun vanhoista postauksista vaununi.
Vanhoja nukkeja olen nyt etsiskellyt minäkin .

Valloittava valkoinen kirjoitti...

suloiset vaunut!

Hyvää illan jatkoa!
Anu

Päivi kirjoitti...

Hei!

Onpas söpöt vaunut ja ihanat nuket!

Nina kirjoitti...

Huomenta Ulla-Kristiina,
Sain tänään Sinulta postia...Voi ei,olen siis aivan sanaton...Voi ei mitä ihanuuksia...SYDÄMELLINEN KIITOS SINULLE <3

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Lennu! Ihanaa huomata, että kukaan ei väheksy vanhojen nukenvaunujen kauneutta ja halua sisällyttää ne sisustukseensa.
Toivotaan, että työt vähän helpottavat sinulla!

Kiitos Louise ja Purnau! Ei ollut vaunuilla liikaa hintaa minustakaan. Kauniista pitää maksaa.

Kiitos Hyvä Mieli! Pienemmät nuket ovat vähän ressukoita, mutta viehättäviä sellaisenaan.

Kiitos PikkuBertta! Kävin katsomassa vaunujasi. Ovat melkein samanlaiset, mutta kädensija on erilainen. Hienot vaunut sinullakin!! Nukkeja on helpompi löytää kuin vaunuja.

Kiitos Anu ja Päivi! Mukavaa että pidätte vaunuista ja nukeista.

Kiitos Nina! Mukava kuulla, että paketti miellytti. Tutkin blogiasi ja yritin lähettää sellaista, mistä on sinulle hyötyä.
Kiitos itsellesi sadas lukijani!

Lämmintä tiistai-iltaa teille!!

Jonna kirjoitti...

Voi kuinka suloiset nukenvaunut! Mukavaa iltaa ja kiva kun piipahdit :)

PirjopauliinaL kirjoitti...

Tuo linnunpönttö on kyllä vallan veikeä. Kuka lie raskinut sen sinne jättää lojumaan, hyvä että pelastit sen arvoiseensa kotiin.
Vaunut ovat ihanat. Tuo vanha malli on erittäin viehättävä. Ja silloin ennen tuollaiset vaunut ovat olleet varmasti suuri, suuri aarre lapselle. Nykyään lapset hukkuvat rääsään eikä mikään tunnu miltään.
Iloa päivääsi.

Arja kirjoitti...

Todella söpöt vaunut!!!!
Sellaiset minäkin tahtoisin, mutta tila alkaa loppumaan täällä sisällä;-))
Ihania vanhoja nukkeja olet löytänyt.
Minä sain viimeviikolla valmiiksi yhden keskeneräisen nukkeni. Laitan siitä seuraavaan postaukseen. On niin monta nukkea kaapissa, mutta kun ei enään oo intoa niitä tehdä valmiiksi:-(
Oikein mukavaa keskiviikkoa sinulle Ulla-Kristiina!!

Vekarus kirjoitti...

Ihanat vaunut! Vau!

Mukava kuulla, että paketti oli tullut perille!

Aurinkoista loppuviikkoa!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Nonnukka! Blogissasi on kiva vierailla!

Kiitos Piupau! Olen samaa mieltä, että linnunpönttö on kiva. En minäkään ymmärrä, miten joku on voinut sen jättää noin vain puun juurelle lojumaan.
Ennen leluja oli vähän ja niitä osattiin arvostaa. Mutta nykyään lapsilla on niin paljon leluja, että tuskin muistavat vanhempana millä on leikitty. Harmi.

Kiitos Arja! Sama kuule täällä! Tila alkaa loppumaan.
Kävin katsomassa aikaisemmin postauksesi ja tosi kauniin nuken olet tehnyt. Ja sinä olet saanut aikaiseksi vaatteetkin, vaikka sinulla on muuta puuhaakin vaikka muille jakaa.

Kiitos Vekarus! Paketti tuli ja voitto oli hieno! Kiitokset sinulle ja pojallesi!!


Mukavaa vappuviikkoa kaikille!!

Kaikkea kaunista

Olen vieraillut aivan ihanilla blogi-sivuilla. Elsass-blogissa vierähti yli tunti ja se sisältää kaikkea mukavaa. Päätin yrittää itsekin ja pienten vaikeuksien kautta olen jotenkin selvinnyt tähän asti. Tosin en kylläkään ilman apuja - täytyy myöntää. Ja uskon, että joudun pyytämään apua vielä useastikin. Ei haittaa, itsetunto kunnossa. Talvi tekee tuloaan ja ihana polttaa kynttilöitä. Olemme muuttaneet keväällä tähän asuntoon, emmekä ole vielä kokeilleet takkaa. Asumme kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja meillä on ihana avotakka. Ja suuri, suuri olohuone. Kuvat, joita laitan blogiini ovat kotoamme. Laitan myöhemmin käsityö-askartelu- ja maalausjuttujani.