keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Sabluunoita, kynttilänvaloa ja lahjojaNyt kun olen päässyt kiireisimmistä jouluasioista eroon, voi keskittyä kaikkeen mukavaan. Näitä juttuja olen tehnyt aina joka välissä. Näin jossain pitkän pyöreän tyynyn, jossa luki "Herran puoli" ja "Rouvan puoli". Sellaiset tyynyt minäkin halusin. Tein sabluunat itse ja painoin kirpputorilta ostamilleni tyynyliinoille. Ja olin tyytyväinen. Oikein innostuin tekemään itse sabluunoita.
Tein aakkoset, isot ja pienet kirjaimet ja numerot kuvassa näkyvästä "huovutusvillaa" fontista. Ja odottamassa on monta valmista tekstiä eri fonteilla.

Yläkuvassa on kirpputorilta joskus ostettu madonna ja lapsi. Se oli kullanvärinen ja piti tietysti maalata valkoiseksi. Ja koska se ei silloin erottunut seinästä, käytettiin kotoa löytyneitä tarvikkeita ja saatiin aikaiseksi taulu.
Yksi ilta väsäsin lasipurkeista ja pitseistä kynttilälyhtyjä. Meillä kyllä on niitä jo enemmän kuin laki sallii. Mutta niitä on niin kiva tehdä.Tässä tekemiäni joulukortteja, joita tietysti viimetipan ihmisenä väsäsin maanantaiyölle myöhään. Olin viemässä eilen kortteja ja paria pakettia postiin vimmattua vauhtia, kun Kenkäputiikin Rouva tuli myös ulos kadulle. Vähän aikaa juteltiin ja lupasin poiketa, kun palaan postista. Se on niin ihana pieni kenkäkauppa, joka myy myös erikoisia neuleita, mekkoja, takkeja, huiveja, koruja, laukkuja ym... Putiikin nimi on Donna ja siellä käy ihmisiä ostoksilla kaukaakin muista kaupungeista. Varteenotettava paikka, jos on käyntiä Jyväskylässä. Ja palvelu 100% varmasti ystävällistä ja yksilöllistä. Rouva Donna on erittäin ihana ihminen ja aina on hyvällä tuulella, kun putiikista lähtee. Tavarat Rouva Donna käy itse etsimässä Pariisista, Italiasta ym. Eli uniikkeja kappaleitakin löytyy. Ja niin siinä kävi, että varasin samanlaiset kengät kuin hänelläkin oli jalassa. Kun Mies tuli töistä, kävimme hakemassa ne ja Mies ystävällisesti maksoi.
Tämän kuvan myötä kiitokset Lennulle blogista Werannalla ja Margelle blogista
Elämän helminauhaa. Tytöt olivat hieman tuhmia, kun lahjoivat minua. Lähetin heille servettejäni ja sitten paluupostissa tulivat lahjat. KIITOS! Lennulta on 2 kankaista tablettia ja Margelta kynttilälyhdyn ympärillä laitettavan ja kaunista valoa antavan "kehikon". En tiedä miksi tuollaista sanotaan. Sopivat tismalleen yhteen väriensä puolesta. Ja Marge korttien ja kuorien kirjoitus luisti sujuvammin, kun oli Fazerin konvehteja mutusteltavana. Kiitos!!


Kiitokset jälleen lukijoilleni, vierailijoille ja kommentoijille!!
Mukavaa illan jatkoa kaikille !!!

Halauksia :)

13 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

Kovasti kiitoksia yllätyspaketista - erittäin kaunis painettu tyynynliina pääsee rautasängylle - jonka Sinulta tänään sain. Kiitoskiitos, sinä olet kyllä taitava ja ihana!

Lämmin virtuaalihalaus!

Toivottelee Elsa

zicrah kirjoitti...

Miten teet sabluunat, joilla painat kirjaimet? Kiitoksia vastauksesta!

Taina kirjoitti...

Oih..taas kaikkea kaunista olet puuhastellut. Nuo joulukortit ovat siis aivan ihkuja:))

Louise kirjoitti...

Voi että...sekä kortit että painetut tyynyt, kassit ovat todella ihanat!! Mukavaa että mies osti kengät sinulle, ennenaikainen joululahja?? :O)

Pajupirtti kirjoitti...

No wot sie! Kylläpä onkin hauskat tyynyliinat. Kerroppas oikein meille millä tekniikalla moiset ihanuudet värkkäät.Minäkin haluaisin tietää ja opetella .Mistä aineesta teet sabluunat? Ikuna en ole muuta kun tekstiilitussilla kirjoitellut pikkusydämiin muutaman sanan.Aina olen halunnut painaa tektejä kankaalle.
Vastaksesta ja opastuksesta ilahtuisin minäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Onpas hienoja painatuksia!

Anonyymi kirjoitti...

..Ja sun tekemät joulukortit oikein kauniita!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista!
Itselleni sabluunan tekeminen oli ongelma joitain aikoja sitten. Minäkin kysyin neuvoa ja tekivät sabluunoita PIIRTOHEITINKALVOSTA. Minä en tee siitä, koska se on mielestäni jotenkin niin "kovaa ja joustamatonta". Minulla on laminointimasiina (saa kirjakaupoista, Biltemasta parillakympillä) ja käytän LAMINOINTIKALVOT koneen läpi ja teen niistä sabluunat. Kalvoissakin on eroja ja nyt sain huonoja kirjakaupasta. Tahtovat aueta.
Seuraavaksi aion kokeilla muovisista valkoisista VÄLILEHDISTÄ sabluunan tekoa. Läpi näkee, kun teippaa paperin pleksin toiselle ja välilehden toiselle puolelle, tai päivällä ikkunaa vasten. Ääriviivat piirretään permanent tusseilla(ei-vesiohenteiset) ja leikataan KIRURGIN VEITSELLÄ (saa apteekista ja on parempi kuin mattoveitsi). Ja kannattaa leikata hitaasti. Minä leikkaan osittain ilmassa, osittain pöydän päällä. Pöytä pitää suojata levyllä, jonka päällä kirurgin veitsellä voi leikata. Itselläni on tilkkutöiden vanha alusta, eikä sellaista kannata tähän tarkoitukseen ostaa. Ovat kalliita. Mutta vastaavia ellei parempia saa mielestäni Biltemasta alle kympillä. Kaikki näkemäni ovat vihreitä.
Painamiseen olen nyt ottanut uuden tekniikan. Töpötän kangasväriä vain sen verran, että näen kirjaimen. Silloin ei ole vaaraa, että väri karkaa sabluunan alle. Kuitenkin joka kerta joudun vahvistamaan tai korjaamaan siveltimellä jotain kohtaa. Tällä tavalla ainakin minä saan parhaita. Käytän tasapäistä ja viistoa sivellintä. Eivät ole aitoa karvaa. Jos on pienistä sabluunoista kyse, niin laitan värin vain siveltimellä. Tyynyliinoihin tai muihin painettaviin, joissa väri saattaa tarttua toiselle puolellekin, olen laittanut väliin muovisen pöytätabletin tai kehystämöistä ilmaiseksi saatavaa paspis-pahvia.
Kirjaimet otan Wordista. Esim. "huovutusvillaa"
fontin koko on 300. Isoja on helpompi tehdä itse, mutta pakko kokeilla pienienkin tekemistä.
Toivottavasti tästä oli apua! Kyselkää lisää, jos asia ei selvinnyt.

Arja kirjoitti...

Ihania käsitöitä olet tehnyt. Vitsi kun sais itsekin jotain järkevää aikaiseksi;-)Joulukorttisi on tosi herkkuja :-))

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Arja!
Vähättelet itseäsi, teet ihan varmasti enemmän kuin minä järkeviä asioita. Minun aikani kuluu kaiken maailman kokeiluihin, kun on niin paljon kaikkea mielenkiintoista.

Marge kirjoitti...

Olepa hyvä vain!!!;)) Kiva, kun tykkäsit ja konvehdit auttoivat jouluisissa puuhissasi;D
Tiedän, ettet odottanut mitään vastalahjaa, mutta halusin, varsinkin näin joulun alla, jotenkin sinua kiittää:)

Noi sinun painatuksesi ovat upeita ja korttisi, josta sain myös esimakua;) aivan ihastuttavat!!

Oikein ihanaa joulunaikaa sinulle ja läheisillesi!:)

Mari kirjoitti...

Olet kyllä taitava <3 Kaikkea ihanuutta olet saanut taas aikaiseksi!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Mari! Kyllä sinä taidat taitavuudessa voittaa minut. Minulla on niin huonoja kuvia, ettei niistä kaikki virheet näy!

Kaikkea kaunista

Olen vieraillut aivan ihanilla blogi-sivuilla. Elsass-blogissa vierähti yli tunti ja se sisältää kaikkea mukavaa. Päätin yrittää itsekin ja pienten vaikeuksien kautta olen jotenkin selvinnyt tähän asti. Tosin en kylläkään ilman apuja - täytyy myöntää. Ja uskon, että joudun pyytämään apua vielä useastikin. Ei haittaa, itsetunto kunnossa. Talvi tekee tuloaan ja ihana polttaa kynttilöitä. Olemme muuttaneet keväällä tähän asuntoon, emmekä ole vielä kokeilleet takkaa. Asumme kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja meillä on ihana avotakka. Ja suuri, suuri olohuone. Kuvat, joita laitan blogiini ovat kotoamme. Laitan myöhemmin käsityö-askartelu- ja maalausjuttujani.