keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Ongelmia säkkikankaan kanssa


Lupasin tuossa edellisessä postauksessa ommella vimmatusti töitä alta pois. Ja kangas oli Sinooperista ostettua säkkikangasta. Leikkaaminen jo oli melkoista sottaamista, kankaasta kun tulee niin paljon nöyhtää. Siivosin tunnollisesti pienin väliajoin ja aloitin ompelun. Toisena kankaana oli puuvilla tai pellava. Sitten oli silittämisen vuoro, kun silitin saumoja auki. Ja kauhistuksen kanahäkki; mikä löyhkä siitä säkkikankaasta nousikaan. Silitin höyryllä ja minun raudastani sitä tulee 160 asteisena, kun silitysjuttuni on puoliteollinen. Siinä vaiheessa vielä ajattelin, että haju haihtuu. Ei haihtunut. Kävin kysymässä sieltä ihanasta Verhoomosta, mitä asialle voisi tehdä. ( Oli lähempänä kuin Sinooperi). Ei olisi kuulemma saanut höyryllä silittää. Kertoivat, että on olemassa hajunpoistajaa tekstiileille ja selvittivät mistä sitä saa. Lähdin tyytyväisenä pois. Mies haki ainetta tullessaan töistä ja minä suihkuttelemaan. Sitten meillä vasta haisut oli. Ei ainakaan vielä ole tehonnut. Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia? Miten säkkikankaan kanssa tulee toimia, jos siitä aikoo ommella jotain? Onneksi en ostanut sieltä ihanasta lähi Verhoomosta kuin metrin säkkikangasta lisää. Siirsin ompelukoneen teloille ainakin muutamaksi päiväksi.




Ei ole nyt ompeluaiheeseen liittyviä kuvia, joten laitan mitä mieleen juolahtaa.

















Kuvissa rakastamaani 50-lukua. Ensimmäinen on upea lehtiteline ja toinen ompelulaatikko. Molemmat huudettu Huutonetistä. Ompelulaatikko oli vielä täynnään tavaraa; oli nappia, lankaa montaa sorttia, puikkoja(mukana puisetkin ihanuudet), ihmeellisen näköisiä lituskoita koukkuja ym...

Tänään oli aivan loistava ilma. Pakkasta pari astetta ja aurinko paistoi!! Tuntui ihmeelliseltä niiden marraskuun kamalien kelien jälkeen. Luvassa on vielä pakkaspäiviä, joten nautitaan niistä!


Kiitokset kommenteista ja vierailuista!!

Kaikille hyvää loppuviikkoa!

17 kommenttia:

maiju kirjoitti...

Voi kaameeta!! Eipä ole tullut mieleen, että siitä tulisi ja jäisi noin vahva haju!? Ei kai auta vain kun tuuletella... Itse en ole säkkiä ostanut, koska siitä irtoaa niin paljon juuri tuota nöyhtää.

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Fru Skrot! On totta, että säkkikankaan työstäminen on tosi sotkuista puuhaa. Mutta koska sitä on aina vaan myynnissä, niin todennäköisesti olen tehnyt jotain väärin. Eiköhän säkkikangasta saa sitten ollenkaan silittää tai ei ainakaan höyryllä. Ei kaupassa siitä pakasta mikään löyhkä noussut, saako kosteus hajun sitten aikaan. Mene ja tiedä.

Hauskaa loppuviikkoa sinulle!

LENNU kirjoitti...

Margen blogista löysin tänne, joten ensivisiittini on.
Anteeksi vaan, mutta mua nauratti sun hauskasti kirjoitettu postaus tuosta säkkikankaasta, että voikin sattua noin, mistä niitä kaikkia niksejä tietää. Täytyypä varoa, jos säkkikankaasta teen jotain.

Servettiasialla olen, joten laitan sulle e-mailia.

Mukavaa alkanutta päivää toivottaa Lennu Werannalla-blogista.

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Huomenta Lennu!
Hyvä, kun otit yhteyttä. Margekin kertoi ottavansa sinuun yhteyttä. No, odottelen viestiäsi.

Kyllä se säkkikangasjuttu minuakin jo huvittaa, mutta silloin ei naurattanut. Enpä ole käynyt noita ompeluksiani nyt nuuskimassa, mitkä hajut niissä tällä hetkellä on.

Myös sinulle mukavaa alkanutta päivää!!!

Ulla-Kristiina

Arja kirjoitti...

Tekevälle sattuu :-))) Minäkään en juuri ole säkkikangasta työstäny kun se on niin sotkuista
puuhaa ;-) Mukavaa torstaita!

Hannukka kirjoitti...

Palkinto perillä ja esillä blogissani :)
Kiitos!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Arja, se on vihoviimeinen kangas leikata ja ommella. Hyvä, että mahtuu pölyn ja nöyhtän sekaan.
Hannukkka, kävin katsomassa blogissasi ja tuntuu mukavalta, kun laitoit sen esille ja vielä pidät palkinnostasi. Kiitokset!

Mukavaa torstaita teille ja muillekin!

Mari kirjoitti...

En ole minäkään moiseen ilmiöön törmännyt... Olen käyttänyt säkkikangasta lähinnä vain askartelussa.

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Mari, kävin tänään Sinooperissa kyselemässä siitä hajuasiasta. Eivät olleet kuulleetkaan moisesta ongelmasta. Haisteltiin sitten kangaspakkaa siellä ja haisihan se vähän. Haju muistutti hevosta kuulemma. Juuri minun tuuriani, että tälläistä sattuu. Sainpahan opetuksen - ei enää säkkikangasta!

sylvia kirjoitti...

Så vakre bilder du viser oss.
Det går fort til jul nå.
Vi hadde en masse ting å gjøre.
Og til Bukta christmast ga for alle i familien.
hehe stor jobb, men Cosi.
Ha en god natt min Frend.
Klemmer fra Sylvia

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Thank you Sylvia!
Yes we are going high speed to Christmas. And there are many things to do before Christmas. But I don´t take too much stress off that. That day is coming at all events.

Good night my friend.

Ainosofia kirjoitti...

Olipas hyvä kuulla säkkikangas-tarinasi.

Itselläni on vastaavaa kaapissa ja olen miettinyt, että mitä siitä voisi tehdä.

Ehkä nitojalla paukuttelen johonkin tuoliin päälliseksi ;))

Unknown kirjoitti...

Kiitos Ainosofia!
Ennenkuin laitat sitä kangasta tuolinpäälliseksi, niin haisteleppas sitä. Hankaa jotain tummaa vasten, josko siitä irtoaa nöyhtää. Ei olisi kiva istua mustilla housuilla säkkikankaan päällä ja noustessa olisi takamus vaaleana.

Hyvää perjantaita sinulle!

Marge kirjoitti...

Hei ystävä!:)

Kuule, laitoin sulle uutta viestiä...;)

Hyvä, kun kerroit kokemuksiasi säkkikankaasta!
Ja ihania nuo sinun 50-luvun löytösi!!!:)

Ihanaa viikonloppua sinulle!!!:))

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Marge!
Olen 50-luvun lapsi ja jotenkin senaikaiset tavarat ja esineet tuntuvat niin kauniilta ja ihastuttavilta.

Vastasin viestiisi... :)

Hyvää Itsenäisyyspäivää ja toista adventtia!

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Heippa! Sakkikangas haisee sakkikankaalle ja haju voimistuu, kun kangas kostuu. Jotkut sakkikankaat haisevat voimakkaammalle kuin toiset. En tieda, mista johtuu. Myos varmaan varastoinnilla on osuutensa asiaan. Mina en valita sakkikankaan noyhdasta enka sotkuista, silla olen niin tottunut villan polyyn ja siihen, etta karvoja on joka puolella. Tyoskentelen karstatun villan ja kymmenen koiran kanssa:) Tuossa minun sakkikankaassa ei ainakaan enaa kuivana ole mitaan hajua, eika siita lahde likaa eika noyhtaa. Isoja toita on helppo tehda sakkikankaasta, mutta pienia on vaikea, silla se rispaantuu niin kovasti. Mita sita yritit tehda siita? Tuuletatko kangasta nyt? Mina ostan sakkikankaan aina rautakaupasta, jossa se on edullisinta. Askarteluliikkeissa pieni pala maksaa suhteessa tosi paljon. En kylla tieda, myydaanko sakkikangasta rautakaupoissa Suomessa, tuskinpa.

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Mia!
Nythän se sitten selvisi, että haju tulee esille kostuessaan. Kävin haistelemassa pussia, jossa ne tekeleeni ovat. Ei ainakaan vielä ole haju haihtunut. Nyt on pakkasta, että ne tietyssti voisi viedä parvekkeelle tuulettumaan.
Yritin tehdä isoja tötteröitä, joissa oli puuvilla tai pellavakangas sisällä. Mutta nyt ne saavat odottaa aikaa parempaa.
Totta on, että askartelukaupassa on säkkikangas on kalliimpaa kuin esim. verhoomossa. Kangaskauppojen hintoja en tiedä,
enkä usko, että Suomessa myydään säkkikangasta rautakaupoissa.

Hyvää viikonloppua sinulle!!!

Kaikkea kaunista

Olen vieraillut aivan ihanilla blogi-sivuilla. Elsass-blogissa vierähti yli tunti ja se sisältää kaikkea mukavaa. Päätin yrittää itsekin ja pienten vaikeuksien kautta olen jotenkin selvinnyt tähän asti. Tosin en kylläkään ilman apuja - täytyy myöntää. Ja uskon, että joudun pyytämään apua vielä useastikin. Ei haittaa, itsetunto kunnossa. Talvi tekee tuloaan ja ihana polttaa kynttilöitä. Olemme muuttaneet keväällä tähän asuntoon, emmekä ole vielä kokeilleet takkaa. Asumme kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja meillä on ihana avotakka. Ja suuri, suuri olohuone. Kuvat, joita laitan blogiini ovat kotoamme. Laitan myöhemmin käsityö-askartelu- ja maalausjuttujani.