perjantai 8. tammikuuta 2010

Paukkupakkasia ja hienostelukenkiäOn ollut kauniita aurinkoisia ilmoja, mutta pakkasta 20 asteen tienoilla joka päivä. Ei ole viitsinyt pistää nenäänsä ulos kuin pakosta. Prinsessa oli ilonamme pari päivää ja tyttöparka meinasi jäätyä, kun lähdettiin mummin kanssa ostamaan hienostelukenkiä talveksi. Eihän nyt ole laitaa, että joitain Kuomuja (?) pidetään kauniin pitkän villakangastakin kanssa. Löytyihän kengät viimein ja palkinnoksi siitä kävimme ihanassa De Cafe- kahvilassa.

Postaukset sekä toisten blogeihin kommentoimiset ovat jääneet anteeksiantamattoman vähälle. Kärsin siitä huonoa omaatuntoa. Mutta en ole yksinkertaisesti jaksanut avata konetta. Toivon ymmärrystä teiltä.

Tässä taas 50-l. huonekaluja. Yksinkertainen tuoli, jonka löysin joskus kirpparilta ja verhoilin itse. Siinä oli verhoilun kannalta ärsyttävän pitkä selkänoja, johon taustakangas ommeltiin käsin puoliympyrän mallisella neulalla. Tämä on toinen nojatuoli, jonka olen verhonnut. Toisen tein verhoilukurssilla. Se on paljon monimutkaisempi tereineen kaikkineen. Se on miehen kotona yläkerrassa ja toivottavasti siinä ei istu ketään. Pöytä on kummisetäni tekemä. Hän oli erittäin taitava puuseppä ja varmaan maailman kiltein ihminen. Ennenkuin pöytä uudelleen johkautui minulle, niin se oli saanut viettää ulkoelämääkin. Onneksi saimme sen vielä kuntoon.

Jostain kumman syystä pidän valtavasti vanhoista matkalaukuista. Näistäkin alimmainen on tosi vanha ja huonokuntoinen, mutta piti ostaa joskus muinoin Mouhijärven Yllätyspuodista. Paikka on Porin ja Tampereen puolivälissä ja kävimme siellä usein yhteen aikaan. Siellä on kaikkea ihanaa vanhaa tavaraa.


Kävijälaskuri on ylittänyt 3000:n rajan. Uskomatonta. Kiitokset siitä kuuluvat tietenkin teille lukijani, vierailijani ja kommentoijani. Olette ihania!!!


Oikein hyvää viikonloppua kaikille!!

14 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

I h a n i a matkalaukkuja!

Ei sitä aina jaksa kommentoida tai lukea muiden blogeja.

Risusydän kirjoitti...

Sinähän se teet mitä vain, taidokkaasti olet tuolinkin verhoillut.
Mukavaa, että prinsessalle löytyivät kengät :)
Hei, ei näistä blogistania-asioista kannata mitään huonoa omaatuntoa kehitellä, silloin kirjoitellaan ja kommentoidaan, kun siltä tuntuu!
Tämä oikea vanhanajan talvi varmaan saa aikaiseksi vähän kaikille tunteen, että pitäisi päästä talviunille, tai ainakin horrokseen:D
Minäpä kävin tänään kuvailemssa 23 asteen pakkasessa lapsuusmaisemiani, piristävää, mutta kylmää :)
Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

Vekarus kirjoitti...

Ihania matkalaukkuja! Hei, unohdit kuvan hienostelukengistä :-)

Mari kirjoitti...

Vanhat matkalaukut ovat ihania minustakin! Meillä on pakkanen pyörinyt -30 asteessa, nyt vain -22 :)
Hyvää viikonloppua!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Elsa!
Tästä jo saa voimia!
Kiitos Risusydän!
Ihanaa, ettei huonoa omaatuntoa tarvitse kärsiä. Lopetan sen tähän paikkaan. Kävinkin katsastamassa kuvasi, jos en nyt ihan erehdy.
Kiitos Vekarus!
Hienostelukengät lähtivät Prinsessan mukana kotiin. Ne olivat mustaa mokkanahkaa ja pitkävartiset. Ja varsi oli onneksi tarpeeksi kapea tälle rimppakintulle.
Kiitos Mari!
Laskin, että meillä on 7 tuollaista vanhaa matkalaukkua, 1 vanerinen, 60-luvulta melkein pyöreä, 2 50-l. parempaa matkalaukkua, 1 valkoinen tekonahkainen jännä matkalaukku 50-60-luvulta ja 3 lasten matkalaukkua.
Toivottavasti pakkanen tästä hieman lauhtuu.

Oikein hyvää viikonloppua teille!!

LENNU kirjoitti...

Ihania vanhoja matkalaukkuja! Ei oo pakko jos ei taho...kommentoida...ei aina jaksakaan.

Kaunis kynttelikkö valkoisella pöydällä! Ja ihana tuo peili, vai onko se peili, vaiko ikkuna toiseen huoneeseen?

Mukavaa viikonloppua!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Lennu!
On niin ihanaa saada ymmärrystä osakseen!
Kyllä se on peili tuossa pöydän päällä eteisessä.

Kuin myös mukavaa viikonloppua sinulle!

Ainosofia kirjoitti...

Upea kokoelma matkalaukkuja.
Missähän ovat reissanneet :)

Kivaa viikonloppua :)

Kommenteista, että kyllähän meistä kaikista on kiva lukea kommentteja, mutta se kommentointi joskus jää vähemmälle.
Me, jotka bloggaamme ymmärrämme kyllä ettei aina tule jätettyä merkkiä vaikka blogia kävisikin katsomassa.

Pajupirtti kirjoitti...

Älä huoli ja huolta kanna kommenteista.Kyllä kaikki ymmärtää.Minäkin yritän aina joukolle kiittää kaikesta ihanasta palautteesta mutta sitä tuntee välillä olevansa kiittämätön kaikille ystäville.Itselle tulee paha mieli kun ei kerkiä jokaisen ystävän blogeissa kommentoimaan.Voisihan sitä laittaa vaikka hymiön vastineeksi tai niinkuin naamakirjassa tykkään tästä sellanen täppä. Hei mut ihanku olisin sellasen jossain nähnytkin:)
Onnellisia talvipäiviä ja kiva kun sait virtaa.
Kaisa

Pajupirtti kirjoitti...

Miten muuten olet sen toiminnon sinne laittanut? laita vaikka sähköpostiini.

- Sari - Kaunista Elämää kirjoitti...

Tästä blogielämästä ei kannata kantaa paineita. Joskus intoa ja aikaa on enemmän ja jokaisella on se oikea elämä elettävänä. :D
Tänään olen tämän tästä kulkeutunut koneen ääreen, kun on siivoukset kesken ja siivousinto karussa.
Minunkin pitäisi perehtyä huonekalujen kunnostukseen. Ostin kesällä vanhan nojatuolin, joka kaipaa kunnostusta ihan jousista lähtien. Ajattelin aluksi, että kunnostelen sen syksyn pimeinä iltoina, mutta kesälle taitaa jäädä.
Minäkin pidän vanhoista matkalaukuista. Toistaiseksi niitä on vain yksi- unelmieni salkku. Siellä säilytän ihanimmat lehtileikkeet ja unelmavihkoni.
Mukavaa lauantaita!

Louise kirjoitti...

Matkalaukut ovat aivan ihanat!!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Ainosofia!
Tiedätkö että pienimmällä matkalaukulla on tarina. Ostin sen täältä Sepänaukion kirpparilta, joka on kesäisin auki ja siellä kaikki myyvät omia tavaroitaan. Meno on kuin etelän mailla. Ostin sen 5€:lla naiselta, joka kertoi laukun olleen hänen siskonsa. Sisko oli matkustanut sen kanssa Ruotsiin sotalapseksi. En voinut käsittää, miten hän hennoi myydä sen.
Kiitos Kaisa!
Anteeksi, etten muista teidän nimiänne. Kiitos ymmärryksestä. Olen täällä huuli pyöreänä; onko toisen kommentin kysymys minulle? Minä en yleensä osaa laittaa mitään toimintaa mihinkään!! Ja kiitos, virtaskaa tuli niin, että olen tänään siivonnut omia kaappejani :)
Kiitos Sari!
Minä kävin verhoilukurssin, mutta tuolini sattui onneksi olemaan siinä kunnossa, ettei jousitusta tarvinnut korjata. Ymmärtääkseni se ei ole ihan yksinkertainen juttu. Tai ehkä menetelmät ovat muuttuneet. Mutta rohkea rokan syö. Saahan tuolin viedä verhoomoon, laitattaa siellä jonkin osan ja tehdä itse vaikka vain verhoilun.
Kiitos Louise!
Minäkin pidän noista romuluisista laukuista.

Mukavaa lauantaita kaikille teille!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Anu liittymisestä lukijakseni! Kävin blogissasi, mutta en löytänyt sieltä kohtaa, johon voi kommmentoida. Kortti oli tosi upea ja vaikka en ole vuosiin leiponut, niin noita korvapuusteja on pakko kokeilla.

Mukavaa lauantaita sinullekin!!

Kaikkea kaunista

Olen vieraillut aivan ihanilla blogi-sivuilla. Elsass-blogissa vierähti yli tunti ja se sisältää kaikkea mukavaa. Päätin yrittää itsekin ja pienten vaikeuksien kautta olen jotenkin selvinnyt tähän asti. Tosin en kylläkään ilman apuja - täytyy myöntää. Ja uskon, että joudun pyytämään apua vielä useastikin. Ei haittaa, itsetunto kunnossa. Talvi tekee tuloaan ja ihana polttaa kynttilöitä. Olemme muuttaneet keväällä tähän asuntoon, emmekä ole vielä kokeilleet takkaa. Asumme kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja meillä on ihana avotakka. Ja suuri, suuri olohuone. Kuvat, joita laitan blogiini ovat kotoamme. Laitan myöhemmin käsityö-askartelu- ja maalausjuttujani.