torstai 4. maaliskuuta 2010

Kukkia ja piristävä kukkainen tunnustus


Löysin monta kuukautta sitten kirpputorilta aivan ihanan kirjan "Nuoren naisen päiväkirja luonnon tapahtumista 1906" Edith Holden. Siinä on joka kuukaudesta kauniita piirrettyjä kuvia, runoja ja tekstejä. Olin unohtanut sen, mutta sattui käteeni, kun pengoin kirjakaappiamme.


Niinpä päätin tällä kertaa laittaa vain kuvia kukista tähän postaukseen. Pidän santuista paljon, mutta ne eivät oikein viihdy hoidossani. Tämä tapaukset toistaiseksi elossa. Kissa on Arabian ja olen pitänyt sitä Michael Schilkin suunnittelemana, mutta en ole ihan varma. Sain kissan tädiltäni ainakin 35v sitten ja 15v sitten se meni rikki. Onneksi löysin sellaisen Huutonetistä. Hinta oli kallis, mutta olin harmitellut sen särkymistä, joten olihan se saatava.


Kodinonnen ostin pitkästä aikaa eikä löytynyt muuta sopivaa suojaruukkua kuin iso kuppi, jonka Poika on joskus ostanut minulle ja kirjoittanut siihen tekstin Aidille. Ihmeekseni olen saanut pidettyä kukkaa hengissä ainakin 3 viikkoa. Madonnataulun olen saanut lapsena lahjaksi. Se on ihan ruosteessa metalliosistaan. Nykyään näitä samoja kuvia myydään isoina kortteina.


Vihdoin viimein minäkin löysin helmililjoja vai ovatko ne helmihyasintteja. Mutta ei ollut valkoisia, joten oli tyytyminen sinisiin. Äkkiä ne ovat aukaisseet kukkansa ja ihan kauniita ovat. Keramiikkamunat ovat Poikani tekemiä. Harrasti aikoinaan keramiikan tekemistä ja omisti oman dreijankin. Minäkin yritin jotani kippoa dreijata, mutta aina ne lätsähtivät kasaan. Jokainen työ vaatii taitoa.


Tämän aurinkoisen tunnustuksen sain Tainalta blogista Tämä hetki. Kiitos Taina, tämä todella piristi. Jokainen kommentoija ja lukija voi liittää tästä blogiinsa aurinkoa ja piristystä!!!



Kiitos vanhoille ja uusille lukijoille, kommentoijille ja vierailijoille!!



Oikein mukavaa maaliskuun alkua kaikille!! :))

26 kommenttia:

Hurmioitunut kirjoitti...

Kiitos vain itsellesi ihanasta blogista. Visuaalisesti kaunista ja hyvin kuvailevaa tekstiä on aina ilo lukea. Tuntuu kuin itse eläisi samoja hetkiä.

Ja tuo "Nuoren naisen päiväkirja..." Ah, ihana löytö! Myönnetään, että olen hieman kateellinen :P

Mukavaa kevään odotusta!

Arja kirjoitti...

Noi kodinonnet on niin ihania, mutta minä en yleensä saa elämään viikkoa kauempaa;-) Mukavaa maaliskuuta sinullekin!

Piitu kirjoitti...

Mullakin tollanen kodinonni kupsahti parissa viikossa :D jotkut viherkasvit on helppo pitää hengissä vuosikausia ja toiset päätyvät viikossa kompostiin :D

Mari kirjoitti...

Minullakaan ei kodinonni kauaa sulostuttanut... Kaunis tuo Madonna-taulu <3

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Hietzu! Kirja on todella kaunis ja kivaa luettavaa.

Kiitos Arja ja Piitu! Saa nähdä, kuinka kauan minä saan pidettyä tuon kodinonnen hengissä. Suihkuttelen sitä, enkä ole vielä päästänyt sitä kuivumaan. Vielä...

Kiitos Mari! Minäkin pidän tuosta ruostuneesta Madonna-taulusta. Pelastin sen joskus teini-ikäisenä pienempien sisarusten leikeistä. Oli ollut ulkoleikeissäkin varmasti mukana, koska on ruostunut.

Hauskaa torstai-iltaa!

Minna Perälä kirjoitti...

Hei!

Tuosta kirjasta pidän itsekin hyvin paljon - lähdenkin heti sitä etsimään kaapistani, kiitos vinkistä;))

Ihanan valoisat kukkakuvat! Poikasi on taitava käsistään - ihanat tuo keraaminen munakokoelma!!!

Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Minnamarika! Eikös olekin ihana kirja, sivujen reunojakin tummennettu, kuin kyseessä olisi oikeasti vanha kirja.
Poikani on erittäin taiteellinen, minä olen maalaamisessa aivan surkea verrattuna häneen.

Samoin sinulle mukavaa alkavaa viikonvaihdetta!!

xxxxx kirjoitti...

Ihan samat sanat, Poikasi on todella käsistään taitava;-) tuo kukkaruukkuhan on mainio, tekstauskin on tasaisen täydellistä.

Ja tuo päiväkirja on kyllä oikea AARRE;-).

ps. Kodinonni olisi niin ihana, vaan ei se kestä minun hoidossani..

TIINA P kirjoitti...

Hei! Tässä sinulle neuvoa, miten saat ainakin oman blogisi linkin tuonne kuvan kanssa samalle sivulle. Joku varmasti osaisi fiksummankin reitin, mutta näinkin se onnistui:
lisää itsesi lukijaksi johonkin uuteen blogiin, valitse lue blogia:
Lue tätä blogia --> oikealla teksti: LISÄÄ VAIHTOEHTOJA, valitse sieltä omaan profiiliin
"lisää linkki" ja sinne lisään oman blogisi. Saitko selvää? :)

Riikka kirjoitti...

Hei ja kiitos vierailustasi blogissani. :) Tulin siitä kovin hyvälle mielelle.
Ihania kuvia, täälläkin yksi "viherpeukalo" ilmoittautuu, en jotenkaan saa kukkia kasvaamaan, tiedä sitten missä syy.
Mutta onneksi saa aina uusia! :)

Mukavaa viikonloppua!

Riikka

keijukainen kirjoitti...

Minä olen kanssa sellainen "viherpiipertäjä" että! Sisäkukat ei oikein luonnistu, mutta puutarhassa onnistuu huomattavati paremmin! Kauniita nuo poikasi tekemät keramiikkamunat.

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Aamunkukka! Ei tuota kahvikuppia voi muuhun käyttääkään kuin kukkaruukuksi. Siinä on joskus ollut vaaleanpunainen hyasintti ja se oli aika kivan näköinen.

Kiitos Pakkasakka hyvistä neuvoistasi! Osasin lisätä ohjeillasi itseni lukijaksi niin, että blogini nimi näkyy tiedoissa. Jäin vain miettimään, että voiko niitä aikaisempia muuttaa mitenkään.

Kiitos Riikka! Minä olen mielettömän huono hortonomi, yleensä kukat ovat hyvin lyhytikäisiä minun hoidossani.

Kiitos Keijukainen! Minä olen vähän nolo kukkien kasvattava myös
pihalla. Ja nyt meillä on 2 kuumaa parveketta, niiden kanssa on melkoinen tahiminen.

Hyvää perjantai-iltaa teille!

TIINA P kirjoitti...

Heipsan taas! Me onnistutiin :) Katsoin sekä minun että sinun aiemmat linkitykset muiden blogeihin ja taitaa olla niin, että kun se kertaalleen tekee, niin se vaihtaa sekä vanhoihin että tuleviin lukijaksi valintoihin. Pari kävin molemmilta katsomassa ja näin ainakin näytti olevan eli linkit löytyy myös vanhoista eli tuota muutosta ei tarvitse aina tehdä vaan se säilyy. Opittiinhan taas uutta :) Mukavaa viikonloppua!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Voi kiitoksia valtavasti sinulle!!

Hyvää viikonloppua!!

Ulla-Kristiina kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Kodinonni on kaunis mutta en ole sitä koskaan ostanut kun olen kuullut että se on vaikea hoidettava....
toivottavasti onnistut omasi kanssa=)

Mukavaa perjantai-illan jatkoa!

Karita

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Karita! Minullakin on vuosia edellisestä kodinonnesta, kun sen kanssa kävi heti ohrasesti.

Mukavaa lauantaita!!!

Marge kirjoitti...

Nuo valo-olosuhteet, kun eivät voi olla aina joka kukalle omassa kodissa ne parhaimmat. Esim. paavalinkukka viihtyy oikeasti metsän siimeksessä, siksi esim. lian paahteinen ikkuna on sille kauhistus. Toiset kukat taas rakastavat paahdetta;)Kodinonnea en ole kokeillut, mutta pidän siitä, pelkään vaan, että saan sen tapettua.

Poikasi on todella taitava!!

Tuo kasvikirja on kaunis, vanhanaikainen! Oikea aarre!

Mukavaa viikonloppua!:)

Marge kirjoitti...

Ps. Anteeksi, mutta mitä linkityksiä kyselit Pakkasakalta? Kiinnosti, kun en taida itsekään moista tietää?:)Kiitos!!

Ja kuinka linkität arvonnan? Otatko gadgetista kuva-kohadan, talletat halauamasi kuvan omalle koneelle ja liität ja linkität? Kiitos!!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Marge! Minä olen pitänyt santtujani olohuoneen perällä olevalla pöydällä, mutta se on silti valoisa paikka. En oikein osaa niitäkään hoitaa, kukat rupsahtavat, mutta on niissä nuppuja.

Kyselin sitä linkitystä, kun olen liittynyt johonkin lukijaksi, niin blogini ei näy tiedoissa, kun kuvaani klikkaa. Pakkasakan neuvoilla sain sen asian korjattua.
Ja kun yhteen uuteen liittyy lukijaksi ja tekee ohjeen mukaan, niin samalla se muuttaa kaikki vanhatkin lukijaksi liittymiset sellaisiksi, että niissä näkyy blogin nimi. Näet ohjeen vähän ylempänä Pakkasakan kommenteissa.

Arvonnan linkitän juuri kuin sanoit. Lisään vain vielä tekstit ja päivämäärän itseäni varten.

Marge kirjoitti...

Kiitos Ulla-Kristiina vaivannäostäsi!!:))
Olenkin ihmetellyt ja surrut, kun saan uuden lukijan ja haluaisin käydä tutustumassa hänen blogiinsa, niin en pääse. Johtuu siis lukijan asetuksista, hyvä tietää, kun olen joskus miettinyt, että mistä se johtuu...Itsellä, kun tiedot kyllä näkyvät.

Leppoisaa sunnuntaita sinulle ja läheisillesi!:)

Marge

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Marge! Minullakin on paljon lukijoita, joiden blogeja en tiedä. Mutta jos joskus sattuu näkemään kommentin lukijaltaan, niin sitä kautta saa tietää blogin.

Samoin sinulle ja läheisillesi leppoisaa sunnuntaita!!!!

Wilhelmiina kirjoitti...

Voi kodinonni olisi ihana mutta en minä saa sitä säilymään . kerran huomasin naapurin rouvan puhdistelevan pölyjä isosta kodinonnesta pihalla -tykkääköhän ne siitä ? En tiedä mutta voisihan sitä taas yrittää kasvatella. Muistan kotona lapsuudessa meillä oli aina kodinonneja pitkin kotia :)
Hyvää sunnuntaita!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Wilhelmiina! Minä suihkuttelen kodinonneani ja kastelen sen lautaselta tai oikeastaan kulhosta. Sitä ei saa kastella päältä, sanoivat kaupassa. Jos sen saa vähän isommaksi, niin se on näyttävä kasvi. Sen nimi on jotenkin niin viehättävä ja taikauskoisesti ajattelee sen tuovan onnea kotiin.

Hyvää sunnuntaita !!

Piijja kirjoitti...

Mulla menee aivan pää sekaisin kun käyn täällä sun blogissa ;) siis hyvässä mielessä sekaisin... Ihania kuvia, kivoja tarinoita... niistä saa itsekin kaikenlaisia uusia ideoita. Oikein ihanaa talven jatkoa sinulle!

Riitta / Wanilla kirjoitti...

Kodinonni on kaunis, minä en ole onnistunut pitämään niitä hengissä.
Soman kirjan olet löytänyt.
Leppoisaa sunnuntaipäivän jatkoa!

Kaikkea kaunista

Olen vieraillut aivan ihanilla blogi-sivuilla. Elsass-blogissa vierähti yli tunti ja se sisältää kaikkea mukavaa. Päätin yrittää itsekin ja pienten vaikeuksien kautta olen jotenkin selvinnyt tähän asti. Tosin en kylläkään ilman apuja - täytyy myöntää. Ja uskon, että joudun pyytämään apua vielä useastikin. Ei haittaa, itsetunto kunnossa. Talvi tekee tuloaan ja ihana polttaa kynttilöitä. Olemme muuttaneet keväällä tähän asuntoon, emmekä ole vielä kokeilleet takkaa. Asumme kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja meillä on ihana avotakka. Ja suuri, suuri olohuone. Kuvat, joita laitan blogiini ovat kotoamme. Laitan myöhemmin käsityö-askartelu- ja maalausjuttujani.