sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Ensimmäinen Adventtisunnuntai
Ei ole tullut kirjoitettua moneen päivään. Prinsessa oli viikonloppuna eikä koneelle paljon ehtinyt. Olimme ostaneet heti viime joulun jälkeen alennusmyynneistä pieniä tavaroita, joita Prinsessa nyt sitten sai antaa mielensä mukaan joululahjoiksi. Tehtiin listaa kuka saa lahjan, eikä se lista ollut lyhyt. Kyllä voimat loppuivat neitokaiselta ennenkuin kaikki oli paketoitu. Eli mummihan sen homman sitten hoiti loppuun. Ehdittiin silti leikkiä silmälääkäriä ja koulua vaikka kuinka monta tuntia. Ja jouluaskarteluja tehtiin tietenkin. Leikittiin pikkujoulua ja kaikkien (myös Miehen) oli keksittävä ohjelmaa juhliin. Ja istuttiin "katsomossa" arvotuilla paikoilla, kun Prinsessa piti konserttia. Kuunneltiin joululauluja, joita hän lauloi kauniilla äänellään. Ja niitä pikkujouluja ja konsertteja oli monta peräkkäin.
Tänään oli ensimmäinen adventti ja tein meille kahdet adventtikynttilät. Minulla on vanhoja virsikirjoja ja Raamattuja. Avasin muutama päivä yhden huonokuntoisen Raamatun ja se aukeni 1. Evankeliumikirjan kohdalta, jossa oli luku "1:senä Adventtisunnuntaina". Aika outo yhteensattuma. Jätin kirjan avoimeksi eteisen vanhalle kirjoituspöydälle. Saa olla siinä avonaisena, kunnes neljäskin adventti on vietetty. Ei meillä ole mitään perinteitä adventtien suhteen, emme esim. käy kirkossa laulamassa Hoosiannaa tai muuta mitä adventtiin kuuluu. Se kai johtuu siitä, että lapsuudesta en muista adventtien viettoja.Ensi viikolla aion ommella vimmatusti ja myös painaa kankaita. Pakko olla oikein ahkera, että saa töitä pois alta. Sain yllättäen tyynyliinoja ja edullista säkkikangasta. Fida-lähetystori muuttaa toiseen paikkaan ja siellä oli kaikki -50%. Huomasin sen ohikulkiessani ja pakko oli poiketa. Löysin 4 valkoista vanhaa tyynyliinaa yht.2€ ja vanhan Rival-nimisen laatikon täynnä nuppineuloja. Täysin käyttämätön ja varmaankin ikää melkoisesti. Hinta 4€ alennuksen jälkeen. Olin onnessani. Samalla kadulla ihmettelin vähän aikaa erään näyteikkunan takana, miten sen somistus näyttää niin tutulta. Enkä ollut uskoa silmiäni ; se ihana verhoomoliike oli muuttanut meidän kadulle. Siellä myydään verhoilujen lisäksi esim. kakkuvuoasta tehtyjä lampunvarjostimia, sängyn vietereistä tehtyjä roikottimia, kankaita, kaikenlaisia itsetehtyjä ja - painettuja tavaroita. Ja mikä parasta - se on edullinen liike. Sieltäkin lähdettiin muutamaa euroa köyhempänä, mutta monta tavaraa rikkaampana. Se on oikea koetusten kivi tämä "meidän katu". On verhoomoliike, ihana kenkä- ja vaateputiikki ja Osto- ja myyntiliike. Kirppari lähti pois, mutta verhoomoliike tuli tilalle.

Kiitokset vierailijoille ja uusille lukijoille!
Oikein hyvää alkavaa viikkoa kaikille!!

7 kommenttia:

virva kirjoitti...

Söpöt adventtikyntteliköt.
Itse väänsin rautalangasta numerot sydänten sisään ja
juuttinarulla kynttilän ympärille.
Mukavaa joulunalusaikaa!

Pajupirtti kirjoitti...

Ihana pikkujouluhan teillä on ollut.
Paksut valkeat kynttilät koristeineen on kanssa
nätit.
Kivaa viikkoa.
Kaisa

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Hei Virva ja Kaisa!
Minulla jäi kynttilöidenteko viime tippaan eli sunnuntaiaamuun. Järki ei oikein luistanut kaiken touhun keskellä, enkä kummoisempia saanut sitten aikaiseksi. Kaisa, kyllä meillä oli hieno pikkujoulu. Olohuoneessa leikittiin piirileikkiä "Piiri pieni pyörii" ja onneksi Mies on sellainen, ettei vieroksu näitä lasten juttuja. Itse asiassa tämä neitokainen, 9v, on taitavasti kietonut meidät pikkusormensa ympärille.
Molemmille teille kivaa viikkoa ja mukavaa joulunalusaikaa!!!

Marge kirjoitti...

Adventtikynttiläsi ovat todella kauniita!
Ja ihanan päivän olette viettäneet prinsessan kanssa:)Prinsessanne on siis tyttöäni vuoden nuorempi;)
Oikein ihanaa adventin aikaa sinulle!:)

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kiitos Marge! No, sinähän tiedät hyvin, millaisia minun Prinsessani ikäiset tytöt ovat.
Kovia leikkimään isovanhempien kanssa, esiintymishaluisia ym. Toisaalta kaikkihan ovat yksilöitä. Kiva tietää, että sinulla on melkein samanikäinen neitokainen kuin meilläkin. Sillä erotuksella vain, että meillä on lapsenlapsi.

Samoin sinulle ihanaa adventin aikaa!!

Marge kirjoitti...

Hei vielä!

Laitoin sinulle sähköpostia tulemaan...;)

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Marge, vastasin s-postiisi!

Kaikkea kaunista

Olen vieraillut aivan ihanilla blogi-sivuilla. Elsass-blogissa vierähti yli tunti ja se sisältää kaikkea mukavaa. Päätin yrittää itsekin ja pienten vaikeuksien kautta olen jotenkin selvinnyt tähän asti. Tosin en kylläkään ilman apuja - täytyy myöntää. Ja uskon, että joudun pyytämään apua vielä useastikin. Ei haittaa, itsetunto kunnossa. Talvi tekee tuloaan ja ihana polttaa kynttilöitä. Olemme muuttaneet keväällä tähän asuntoon, emmekä ole vielä kokeilleet takkaa. Asumme kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja meillä on ihana avotakka. Ja suuri, suuri olohuone. Kuvat, joita laitan blogiini ovat kotoamme. Laitan myöhemmin käsityö-askartelu- ja maalausjuttujani.