torstai 26. marraskuuta 2009

Hyasinttien tuoksua ja joulukirjojaKaivoin tänään esille kaikki joulukirjani sekä vanhat että uudet joululehdet. Huomasin jälleen, että liian myöhään otin niitä esiin. Olisi pitänyt aloittaa jo lokakuussa niiden selaaminen. Kirjoja ja lehtiä katsoo joka vuosi eri tavalla ja aina niistä löytyy jotain sellaista, mitä ei ole ennen huomannut.
Kirjoihin kuuluu kirpputorilta ostettu "Pirkan jouluniksit", joka on mukavaa ja huvittavaakin luettavaa. Vanha "Joulukirja" on Huutonetistä huudettu, eikä siinä ole nimestä huolimatta mitään jouluista.Nämä ovat tänä vuonna ostamiani joululehtiä. Muutama täytynee vielä ostaa. Mukana on iki-ihana "Koiton joulu" vuodelta 1952. Sen löysin joskus kirpputorilta.
Vanhempia joululehtiä on kymmenkunta. Karsin niitä kovalla kädellä, kun keväällä muutimme.
Meillä on keittiössä huumaava hyasinttien tuoksu. Se on yksi niistä asioista, joka ehdottomasti kuuluu jouluun. Mutta nämä hyasintit eivät kestä jouluun asti, pitää ostaa vielä uudet. En tiedä olenko väärässä, mutta muistaisin lukeneeni, että jos hyasintti venähtää pituutta, se kestää maljakossa vielä pitkään.

Mukavaa, kun teitä vierailijoita käy niin paljon blogissani. Ja lukijoitakin on jo 30. Minä muistan, muistan...

10 kommenttia:

Arja kirjoitti...

Paljon olet lehtiä hankkinut :-) Minä en pysty
oikeaa hyasinttia laittamaan, olen sen tuoksulle tosi allerginen :-(((Onneksi amaryllis ja joulutähti käyvät. Mukavaa torstai iltaa:-))

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Harmi, että olet allerginen hyasintille. Sen tuoksu on niin ihanan jouluinen. Kesällä kielot tuoksuvat yhtä voimakkaasti kuin hyasinttikin.
Sinulle myös mukavaa torstai-iltaa!

elina kirjoitti...

Hyvä kun muistutit, minunkin joulukirjani ovat vielä kirjahyllyn kätköissä, pitääkin kaivaa ne esiin.

sylvia kirjoitti...

hei,
Oohh hyacinths er så vakker, ihad min Hous full av hyacinter.
Jeg kan lukte det.
 har en vakker evning,
 Klemmer fra Sylvia

Ainosofia kirjoitti...

Hei Ulla-Kristiina,
no onpas sinulla joululehtiä vaude!
Olen itsekkin muutamia hankkinut ja voi kuinka niiden parissa rentoutuu :)
Mutta sitten tulee se pulma, että mitä laittais kun kaikki näyttää lehdissä niin hyvältä.

mmmm hyasintin tuoksu - kuuluu ehdottomasti jouluun meilläkin.

virva kirjoitti...

Kauniita nauhoja kauniissa astiassa..
Minä juuri eilen ostin joulun ensimmäisen hyasintin.
Mukavaa perjantaita!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Sylvia, thank you and have a nice weekend!
Ainosofia, joulunajan lehdet ovat vuoden parhaita lehtiä. Niitä tutkii oikein kunnolla ja etsii vinkkejä itselleen. Kuulut hyasintti-ihmisiin kuten minäkin, niiden tuoksu on huumaava. Kiitos liittymisestä lukijakseni!
Virva, tuossa romuromanttisessa korissa päällimmäisenä on juuri ostamiani nauhoja. Minulla on kaikenmaailman nauhoja, pitsejä ja naruja aikamoiset määrät. Varsinkaan naruja en voi vastustaa.

Hyvää viikonloppua kaikille!

Jaana kirjoitti...

HIH! Joululehti pino näyttää aikalailla samalta, mutta tuolle kirjapinolle minä olen kateellinen! Paljon on kirjoa minullakin, mutta kaikesta muusta... Huoh.. onpas ainakin jotakin mitä tavoitella! Ihanaa viikonloppua sinullekin!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Hei Jaana! Kiva kun olet piipahtanut blogiini. Minullakin on paljon kirjoja niistä aiheista, joista olen kiinnostunut. Olen varsinainen keräilijä melkein asiassa kuin asiassa.
Samoin oikein mukavaa viikonloppua sinullekin!!

Jaana kirjoitti...

Kiitos vastavierailustasi! Mitä noihin koiriin tulee, sikäli hauska yhteensattuma, että meidän Santussa itse asiassa on jotain spanielia.. noista sekarotuisista kun ei aina oikein tiedä, että mikähän spanieli on jatkanut geeniperimäänsä... Mutta ihania perhekoiria ne ainakin on! Ihanaa sunnuntai päivän jatkoa sinulle! Ja mukavaa 1. adventtia!

Kaikkea kaunista

Olen vieraillut aivan ihanilla blogi-sivuilla. Elsass-blogissa vierähti yli tunti ja se sisältää kaikkea mukavaa. Päätin yrittää itsekin ja pienten vaikeuksien kautta olen jotenkin selvinnyt tähän asti. Tosin en kylläkään ilman apuja - täytyy myöntää. Ja uskon, että joudun pyytämään apua vielä useastikin. Ei haittaa, itsetunto kunnossa. Talvi tekee tuloaan ja ihana polttaa kynttilöitä. Olemme muuttaneet keväällä tähän asuntoon, emmekä ole vielä kokeilleet takkaa. Asumme kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja meillä on ihana avotakka. Ja suuri, suuri olohuone. Kuvat, joita laitan blogiini ovat kotoamme. Laitan myöhemmin käsityö-askartelu- ja maalausjuttujani.