perjantai 20. marraskuuta 2009

Sairaana, mutta joulu jo mielessä


Halusin laittaa alkuun valoisan kesäisen kuvan, kun kaikki näyttää niin mustalta ja synkältä ja pimeältä, mutta päädyin kuitenkin ajankohtaisempaan aiheeseen. Olen edelleen sairas, tämä ottaakin koville. Olen makoillut ja nukkunut koko päivän, vain apteekkireissu katkaisi päivän. Ulkona satoi ja ihmiset kulkivat tuikea ilme kasvoillaan. Ketäpä se hymyillyttäisi tälläinen keli.


Kävin tänään jossain välissä pistäytymässä eräässä blogissa, jonka kirjoittaja oli osallistunut Arvontaani. Mietin siinä joulua yleensä ja ajattelin, että niinhän se on, että me pyrimme siihen lapsuudenajan joulun tunnelmaan joka joulu. Pienikin häivähtävä muisto, tuoksu, tunnelma saa meidät onnelliseksi ja pitämään kiinni tuosta tunnelmasta. Tuomme kotiin kaikkea, mitä lapsena on ollut tärkeää jouluna. Poltamme kynttilöitä, kuuntelemme joululauluja, koristetaan joulukuusi, istutaan hämärässä. Ja se Odotus on kaikkein tärkeintä. Aikuisille eivät varmaankaan lahjat enää merkitse niinkään kuin se joulun Tunnelma. Joulu merkitsee erilaista asiaa lapsille ja aikuisille. Joulun alkuperäisestä merkityksestä tuskin monessakaan kodissa on paljoakaan jäljellä. Mutta me yli viisikymppiset muistamme lapsuuden jouluista jouluevankeliumin lukemisen, aamuvarhaisella joulukirkossa käynnin, pitkän ruokapöydän, johon sukulaisia kokoontui syömään. Ja pukeuduttiin kuin juhliin ; äiti komensi etukäteen, että pöydässä ei sitten naureta, ettei hänen tarvitse hävetä. Ja tietysti meitä nauratti, ei tarvinnut kuin katsoa serkkua tai siskoa, niin jo tirskuttiin. Ja joka kerran samat torumiset, kun päästiin kotiin. Voi tuota ajan kultaamaa muistoa. Näitä muistoja löytyy jokaiselta ja niitä kannattaa vaalia ja kertoa seuraavalle sukupolvelle.


Kiitokset vierailijoille, 1000 on mennyt yli ja minä olen aivan ällikällä lyöty. Mistä ihmeestä teitä on sellainen määrä löytynyt?
Ja kiitokset Arvontaan osallistuneille, vielä on melkein 2 päivää jäljellä aikaa osallistua!

Oikein leppoisaa viikonloppua kaikille!!

6 kommenttia:

Arja kirjoitti...

Pikaista paranemista! Taitaapi kaikille olla vaikeaa aikaa tämä pimeys. Tulis edes lunta, niin varmaan sais joulumielenkin jostain :-)
Mukavaa viikonloppua!

virva kirjoitti...

Aivan tosia puhelet! Kyllä niitä lapsuuden lämpöisiä joulumuistoja "raahaa" mukanaan ja tahtoo konkretisoida sitten omaankin kotiin ja aina uusiin jouluihin.Toisaalta haluaisin myös nyt omalla perheellä kehitellä (lisäksi) jotain aivan omia jouluperinteitä tms,jotka omat lapseni voisivat ehkä napata mukaansa sitten aikanaan..Muistan hyvinkin jouluruan joka alkoi aina jouluevankeliumin lukemisella ja laululla enkelitaivaan.Ja virren viimeiseen säkestöön se loppuikin.Sekä sen,että yhdessä pöytään ja kaikki odottivat että jokainen sai syötyä,edes kerran vuodessa! ;) Vaikka siis "vasta" kohta 24 täyttävä olenkin.Mutta sielä se on kotona sama tapa edelleen.
Parane pian! Hyvää viikonloppua!

Vekarus kirjoitti...

Toivottavasti pian helpottaa!

mimmuli kirjoitti...

Paranemista sinne, voi kurjuus mokomia pöpöjä. Kauniita kuvia olet laittanut jälleen=)

Terveisin Mimmuli

Mia kirjoitti...

Vad roligt att du vill vara med i min utlottning. Två lotter har jag skrivit till dig!

Nu ska jag ta en liten titt hos dig också. Tur att jag har lite gamla ringrostiga finskakunskaper... :)

Kram Mia

Henska kirjoitti...

Ensimäistä kertaa vierailulla. Ihana blogi sulla, kerrassaan.

Toivottavasti siellä voidaan jo paremmin, vaikkei tuo sairastelu nyt niin pahalta teillä kuulostanutkaan :) :)

Tulehhan vastavierailulle jahka ehdit!

Mukavaa viikonlopun jatkoa <3

Henska

Kaikkea kaunista

Olen vieraillut aivan ihanilla blogi-sivuilla. Elsass-blogissa vierähti yli tunti ja se sisältää kaikkea mukavaa. Päätin yrittää itsekin ja pienten vaikeuksien kautta olen jotenkin selvinnyt tähän asti. Tosin en kylläkään ilman apuja - täytyy myöntää. Ja uskon, että joudun pyytämään apua vielä useastikin. Ei haittaa, itsetunto kunnossa. Talvi tekee tuloaan ja ihana polttaa kynttilöitä. Olemme muuttaneet keväällä tähän asuntoon, emmekä ole vielä kokeilleet takkaa. Asumme kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja meillä on ihana avotakka. Ja suuri, suuri olohuone. Kuvat, joita laitan blogiini ovat kotoamme. Laitan myöhemmin käsityö-askartelu- ja maalausjuttujani.