perjantai 6. marraskuuta 2009

Värikokeiluja ja kankaanpainantaa

Pari tuntia on satanut lunta ja maa on valkoisena. Ihanaa! Kaikki valkoinen on kaunista, mutta lumi saa ympäristön näyttämään valoisammalta. Virkistäähän se mieltä, ainakin minulla.
Kankaanpainantaa jatkettu entiseen malliin, on painettu pientä ja suurta kangasta.
Kokeilin painaa valkoista samettiakin. Väri jää ihan hyvin, mutta kiinnittämisestä en sitten tiedä. Pitäisi löytää se läpyskä, minkä päällä samettia silitetään. Sametti on entiseltä Fredriksonin hattutehtaalta ostettua ylioppilaslakkisamettia. Sitä on jäänyt paljon, ostin aikoinaan, kun ompelin morsiuspuvun talvimorsiamelle. Sametista tuli viitta, mutta sen ompeli toinen, minä tein vain puvun.
Kokeilin myös kangasvärien sekoittamista; luumua, ruskeaa ja mustaa. Ei ehkä niin jyrkkä väri kuin musta. Huomenna näkee sitten päivänvalossa onko millainen ero.
Eilen oli virtaskaa vaikka muille jakaa, mutta nyt on jo väsyneempi olo. Niin ne voimat vaihtelee.
Uusille kävijöille tiedoksi, että kuvia tulee vasta viikon päästä,kun keskusyksikkö tulee korjaajalta. Ja olen aivan ihmeissäni, kävijämäärä on jo hieman yli sadan. Kiitos siitä teille ja muistakaa jättää kommenttia, niin teen vastavierailuja.

Hyvää viikonloppua kaikille!!

2 kommenttia:

Taina kirjoitti...

moikka moi ja terkut Jyväskylään! Kiva kun poikkesit blogissani, näin löysin sivuillesi. Kauniita juttuja sinullakin...pidän samantyyppisistä jutuista..vaaleasta ja vähän vanhastakin.Minulla myös samantapaisia aloitusongelmia blogin kanssa, mutta kysyvä saa apua.

siirisofia kirjoitti...

Kiitos käynnistäsi blogissani:) Tulinkin heti vastavierailulle. Kivalta näyttää ja mielenkiinnolla odotan kuvia kankaanpainantakokeiluistasi ja myös muista askarteluistasi.
Mukavaa viikonloppua!

Kaikkea kaunista

Olen vieraillut aivan ihanilla blogi-sivuilla. Elsass-blogissa vierähti yli tunti ja se sisältää kaikkea mukavaa. Päätin yrittää itsekin ja pienten vaikeuksien kautta olen jotenkin selvinnyt tähän asti. Tosin en kylläkään ilman apuja - täytyy myöntää. Ja uskon, että joudun pyytämään apua vielä useastikin. Ei haittaa, itsetunto kunnossa. Talvi tekee tuloaan ja ihana polttaa kynttilöitä. Olemme muuttaneet keväällä tähän asuntoon, emmekä ole vielä kokeilleet takkaa. Asumme kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja meillä on ihana avotakka. Ja suuri, suuri olohuone. Kuvat, joita laitan blogiini ovat kotoamme. Laitan myöhemmin käsityö-askartelu- ja maalausjuttujani.